اقدام پژوهی: چگونه توانستم با حضوری شدن مدارس میزان حضور و مشارکت دانش آموزان را دربرنامه ها و فعالیت های پرورشی افزایش دهم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0367
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بارانی

کارشناسی امورتربیتیمعاون پرورشی دبستان دخترانه امام خمینی (ره)

چکیده

با توجه به مشاهداتم در مهر ماه از وضعیت روحی دانش آموزان و میزان مشارکت آن ها در فعالیت ها و برنامه های پرورشی دریافتم که : اکثر دانش آموزان در برنامه آغازین مدرسه حضور ندارند . در برنامه های برگزار شده با جمعیت بالا در نماز خانه و محوطه مدرسه توانایی سازش و همکاری با همسالان خود را ندارند و مرتب از بودن در کنار هم شکایت می کنند . همچنین توانایی اجرای برنامه در حضور هم کلاسی ها و سایر دانش آموزان را ندارند و از اعتماد به نفس کمتری برخوردار هستند . در هفته دوم آبانماه پرسش نامه ای تهیه کردم و در اختیار دانش آموزان (پایه سوم ، چهارم ، پنجم و ششم ) قرار دادم و به این نتیجه دست یافتم که بیشتر آن ها با برنامه های پرورشی آشنایی ندارند ، قوانین و مقررات مدرسه را نمی دانند ، برنامه ها برایشان جذابیتی ندارد ، رابطه ی دوستانه ای بین آن ها و مربی پرورشی برقرار نیست ، از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند ، کار گروهی را آموزش ندیده اند ، توانایی سازش با همسالان خود را ندارند و از مسولیت پذیری پایینی برخوردار هستند . همچنین مصاحبه ای با اولیا و همکاران فرهنگی خود داشتم که مهمترین دلیل عدم مشارکت دانش آموزان را : متنوع نبودن برنامه ها ، عدم آگاهی از برنامه ها و فعالیت ها ، پایین بودن اعتماد به نفس برای اجرای برنامه ها ، عدم استفاده از تشویق ، اهمیت ندادن برخی از اولیا به این برنامه ها ، بی نظمی های موجود در اجرای این برنامه ها ، ندادن مسولیت به دانش آموزان در اجرای این برنامه ها ، عدم توانایی در انجام کارگروهی و ناتوانایی در سازگاری با همسالان ، عدم شناخت استعدادهایشان ، کاهش خلاقیت در بین دانش آموزان و .... می دانستند . پس از تفسیر و تجزیه و تحلیل اطلاعات و مشورت با اعضای شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان ،۱۹راه حل برای افزایش میزان مشارکت دانش آموزان در فعالیت ها و برنامه های پرورشی ارائه دادیم که در هفته دوم آبانماه اقدام به عملی کردن این راه حل ها نمودیم و در پایان اسفندماه نتیجه مطلوب مشاهده گردید و میزان مشارکت دانش آموزان در فعالیت ها و برنامه های پرورشی افزایش یافت .

کلیدواژه ها

برنامه آغازین ، توانایی سازش ، اعتماد به نفس ، پرسش نامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.