اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر باورهای خودکارآمدی و اضطراب امتحان (مورد مطالعه دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان قرچک)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه اکبری

کارشناس آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان پردیس علامه امینی، تبریز، ایران

مریم الیاسیان

کارشناس مدیریت امور فرهنگی و برنامه ریزی، دانشگاه علمی کاربردی اریکه پرسپولیس، قرچک، ایران

سمیه قهرمانی

کارشناس روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران

محبوبه بوجارنژاد

کارشناس دبیری زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ایران

داریوش اکبری

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه علوم و توسعه آریا تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف »اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر باورهای خودکارآمدی و اضطراب امتحان در دانش آموزان« انجام شد. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهرستان قرچک در سال ۱۴۰۲ بود که با روش نمونه گیری در دسترس (داورطلبانه) تعداد ۳۰ نفر انتخاب و به پرسشنامه باورهای خودکارآمدی (موریس، (۲۰۰۱ و اضطراب امتحان (ساراسون، (۱۹۵۷ پاسخ دادند. داده ها با روشهای آمار توصیفی و تحلیل کواریانس چندمتغیره و با SPSS نسخه ۲۶ تحلیل شد. نتایج نشان داد که در مرحله پسآزمون بین میانگین نمرهخودکارآمدی کل F=۱۵/۱۸)، P< ۰/۰۵ و (Eta=۰/۶۱ و ابعاد آن یعنی خودکارآمدی اجتماعی F=۱۱/۱۰)، P=۰/۰۱۲ و (Eta=۰/۶۰، خودکارآمدی تحصیلی F=۲۴/۱۷)، P=۰/۰۱۸ و (Eta=۰/۵۹ و خودکارآمدی هیجانی F=۱۹/۸۳)، P=۰/۰۰۶ و (Eta=۰/۶۱ و همچنین اضطراب امتحان F=۳۱/۴۱)، P< ۰/۰۵ و (Eta=۰/۷۰ در آزمودنیهای دو گروه در مرحله پس آزمون تفاوت معنادار بود که حاکی از اثربخشی برنامه مداخله ای است .(P< ۰/۰۵) لذا به روانشناسان و برنامه ریزان حوزه سلامت روان توصیه میگردد در کنار سایر اقدامات آموزشی-درمانی به این شیوه مداخله نیز در راستای بهبود سلامت روانشناختی دانش آموزان توجه ویژه مبذول دارند.

کلیدواژه ها

آموزش هوش هیجانی، خودکارآمدی، اضطراب امتحان، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.