مطالعه تنوع ژنتیکی درونوبینگونهای زیتون Olea europaea L. با استفاده از نشانگرهای مولکولی AFLP
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 733
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی گروه اصلاح نااتات و بیوتکن
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
شناسایی وجمع آوری ژنوتیپ هرای بومی درختان میوه اولین گام در برنامره هرای اصلاحی به شمار مرری رود در کشور ما به دلیل عدم شناخت کافی از ژرم پلاسررم گیاهان باغی برنامه های اصلاحی مناسبی بر روی محصولات براغی خصوصا زیترون انجام نشده است. هدف این تحقیق گروه بندی ژنوتیپ های زیتون بااستفاده از نشانگر AFLP می باشد. دراین مطالعه از نشانگر مولکولی AFLP برررای بررسرری تنوع ژنتیکی رون و بین 50 ژنوتیپ زیتون استفاده گردید.این تحقیق درسال 1389 دریک باغ هشت هکتاری درگرگان انجام گردید.بااستفاده از 8 ترکیب آغازگری EcoRI/Msel 371 باند قابل امتیازدهی ایجاد شدکه 247 باند از ان ها 66/5 درصد چند شکل بودند . بیشترین تعداد باند چند شکل 63 باند با استفاده از ترکیب اغازگری (E-ACC/M-CTA) و کمترین تعداد باند چند شکل 19عذذ با استفاده از ترکیب اغازگری (E-ACC/M-CTC) ایجاد شد . همچنین میانگین چند شکلی ایجاد شده توسط هشت ترکیب اغازگر 34/2 بود. در تجزیه تنوع ژنی بین و درون ارقام گروهبندی ژنوتیب ها از تجزیه خوشه ای بر پایه ضریب همانندی ژاکاردوروش UPGMA انجام شدومشخص گردید که بیشترین تنوع مربوط به تنوع بین ارقام است وروش تجزیه خوشه ی به خوبی توانست ژنوتیپ های متعلق به یک رقم رادریک گروه قراردهد.کلیدواژه ها
تنوع ژنتیکی ،زیتون ،نشانگرAFLPمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.