کاربرد رقابت کورنو و استاگلبرگ در تعیین سیاست های تولید و قیمت گذاری صنعت معدن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC07_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر فضلی اله آبادی

دانشجوی ارشد مهندسی استخراج معدن. دانشگاه صنعتی امیرکبیر. دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

مجید عطایی پور

دانشیار مهندسی معدن. دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

چکیده

تصمیم گیری در صنعت معدن, به عنوان یکی از صنایع اساسی و حیاتی در اقتصاد کشورها، نقش بسیار مهمی در تامین موادمعدنی و ایجاد ارزش اقتصادی ایفا می کند. به علت پیچید گی ها و تاثیرات گسترده اقتصادی. اجتماعی و محیطی. تصمیم گیری درباره تولید و قیمت گذاری در صنعت معدن چالش ها و دشواری های خاصی را به همراه دارد. رقابت های کورنو و استاکلبرگ، به شرکت های معدنی چارچوبی ا ستراتژیک ارائه می دهند تا تصمیمات درباره تولید و قیمت گذاری خود را بهینه سازی کنند. این بازی ها با در نظر گرفتن اقدامات و واکنش های رقباء نقش مهمی در تعیین سیاست های تولید و قیمت گذاری در صنعت معدن ایفا می کنند. رقابت کورنو، با فرض تصمیم گیری همزمان، به شرکت ها کمک می کند تا سطح تولید خود را در تعادل بینابینی تنظیم کنند تا از اشباع بازار جلوگیری کنند و سودآوری خود را حفظ کنند. در مدل عنوان شده. هر شرکت معدنی با تولید ۵۶۶ هزار تنماده معدنیء دستاوردی برابر با ۴۷۱ میلیارد تومان کسب کرده است. از سوی دیگر. رقابت استاکلبرگ با طرح عنوان پیشرو-دنباله رو به شرکت معدنی پیشرو اجازه می دهد تا ابتدا سطح تولید و قیمت خود را تعیین کند و تصمیمات شرکت های پیرو راتحت تاثیر قرار دهند. در بازی یاد شده. شرکت معدنی پیشرو با تولیدی برابر با ۸۵۰ هزار تن و دستاوردی برابر با ۵۳۱ میلیاردتومانیی به دست آورده است. در حالی که شرکت معدنی دنباله رو با تولیدی برابر با ۴۲۵ هزار تن و دستاوردی برابر با ۲۶۱ میلیارد تومان کسب نموده است.

کلیدواژه ها

تولید معادن، قیمت ماده معدنی، نظریه بازی ها، بازی کورنو، بازی استاکلبرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.