تاثیر عملکرد همزن بر کاهش عیار گوگرد و افزایش بازیابی وزنی آهن در واحد فلوتاسیون کارخانه سنگ آهن سراب بیجار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC07_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرکو شرفی

کارشناس ارشد تولید کارخانه فرآوری سنگ آهن سراب بیجار

کامران مصطفایی

استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه کردستان

صبا شریفیان

سرپرست عملیات مجتمع سنگ آهن سراب بیجار

هادی توسلی

کارشناس برق و ابزاردقیق سنگ آهن سراب بیجار

محمد بهارلویی

کارشناس برق و ابزاردقیق سنگ آهن سراب بیجار

کامبیز حسینی

کارشناس ارشد تولید کارخانه فر آوری سنگ آهن سراب بیجار

چکیده

مدار فلوتاسیون معکوس کارخانه فاز دو مجتمع سنگ آهن سراب از ۱۲ سلول ۱۰ مترمکعبی تشکیلشده است. در هر سلول, برای همزدن پالپ و تولید حباب هوا از یک همزن استفاده می شود. وظیفه اصلیهمزن در سلول های فلوتاسیون، معلق نگه داشتن ذرات است تا حباب های هوای خارج شده از همزن بهذرات انتخابی برخورد کرده و بعد از اتصال ذره به حباب، باعث شناوری آن ها شود. همزن ها از دو بخشثابت و متحرک تشکیل شده اند. بخش ثابت. به منظور کمک به تولید حباب ریزتر در اطراف بخش متحرکنصب می شود. برای رسیدن به بالاترین کارایی همزن و یکنواختی جربان پالپ درون سلول, باید دور همزنمتحرک، فاصله بین همزن متحرک تا کف سلول ( کف کاذب) و وضعیت مکانیکال همزن در حالتاستاندارد خود حفظ شود. بازرسی فرآیند سلول های فلوتاسیون مجتمع سنگ آهن سراب بیجار نشان دادکه به دلایلی مانند پایین بودن دور بخش متحرک همزن. کاهش ضخامت تیفه های همزن از ۷ به ۴سانتی متر و از بین رفتن فاصله ۲۰ سانتی متری بین بخش متحرک تا کف سلول به دلیل بالا بودن درصدجامد و نشست مواد. تلاطم بسیار زیادی در سطح سلول ها وجود دارد که باعث میانبر زدن بخشی ازکنسانتره به باطله شده بود. پس از اعمال تغییرات همچون افزایش دور همزن از ۶۵۰ دور به دقیقه به۱۱۰۰ دور بر دقیقه. کاهش درصد جامد از ۴۰ به ۳۲ درصد. تعویض همزن های معیوب تعویض جهتچرخش همزن های متحرک و تنظیم فاصله بین بخش متحرک تا کف سلول (کف کاذب)، میزان تلاطم درسطح سلول ها از ۴۵ درصد به ۲ درصد کاهش یافت. همچنین به دلیل کاهش هدرروی آهن و افزایشبازیابی گوگرد به دلیل افزایش سطح ویژه حباب ها مقدار گوگرد محصول نهایی ۰/۲۴ % کاهش و مقداربازیابی وزنی آهن ۸/۶۲ درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

فلوتاسیون معکوس، همزن، گوگرد، سنگ آهن، سراب بیجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.