بررسی استانداردهای موجود در مهندسی نرم افزار و مقایسه آن با وب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مهندسی کامپیوتر، برق و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CELCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرسول شعبانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار ، دانشگاه پیام نور واحد بین الملل کیش،ایران

سید حسن صادق زاده

استادیار، گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

با شناسایی مشکلات موجود کشور در زمینه مستندسازی تولید محصولات نرم افزاری، طرح ملیاستاندارد مستندسازی توسط شورای پژوهش های علمی کشور تصویب شد. این گزارش که نتیجهمطالعه اقدامات انجام شده در سایر کشورها می باشد معرف این مطلب است که کشورهای پیشرفتهسعی کرده اند استانداردهایی را برای تولید و مستندسازی محصولات نرم افزاری مورد نیاز دستگاه هایدولتی یا نظامی خود تدوین کنند و بر اعمال آنها توسط پیمانکاران تولید کننده محصولات نرم افزارینظارت نمایند . با توجه به تجارت بین الملل و نیاز به استفاده از استانداردهایی که مورد قبول کشورها باشد، موسسهبین المللی ISO با همکاری موسسه IEC با تشکیل گروههای اشتراکی اقدام به تدوین استانداردهایبین المللی برای تولید و مستندسازی محصولات نرم افزاری نمودند. استاندارد ۱۲۲۰۷ ISO/IEC کهدر سال ۱۹۹۵ ارائه شد توصیه هایی برای کل چرخه ساخت و حیات یک محصول نرم افزاری پیشنهادکرده است. پس از آن انجمن IEEE که مهمترین انجمن حرفه ای بین المللی در تدوین استانداردهایمهندسی نرم افزار است به کمک موسسه EIA اقدام به بومی سازی استاندارد ۱۲۲۰۷ در جامعه امریکانمود و نسخه بومی شده و بهتر توصیف شده آن تحت عنوان ۱۲۲۰۷ IEEE/EIA را ارائه نمود.نهایتا DOD امریکا که چهار دهه است استانداردهای متعددی را برای تولید و مستندسازیمحصولات نرم افزاری ارائه کرده است با پذیرش استاندارد ۱۲۲۰۷ IEEE/EIA ، استانداردهای قبلی خود یعنی ۰۱۶ - ۱۹۹۵ J-STD- و ۴۹۸ MIL-STD- را از رده خارج کرد. یادآوری می گردد سایرکشورهای پیشرفته مانند ژاپن، آلمان، انگلستان، کانادا، ... نیز اقدام به بومی سازی استاندارد ۱۲۲۰۷ ISO/IEC در کشور خود نموده اند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.