بهینه سازی مصرف انرژی در تاسیسات تهویه مطبوع ایستگاه های مترو
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: ECICONFE07_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 197
نویسندگان
کارشناسی رشته تکنولوژی برق قدرت دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.
کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی الکترونیک، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.
کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.
چکیده
هدف مقاله حاضر بررسی بهینه سازی مصرف انرژی در تاسیسات تهویه مطبوع ایستگاه های مترو می باشد و این هدف به گونه ای صورت می گیرد که مصرف انرژی مدیریت شده، به منظور کاهش تاثیرات سوء و هزینه های زیرساخت و بهره برداری، مدل مصرف انرژی از نظر فنی و اقتصادی بهینه سازی گردد، در ضمن بحث و پژوهش در راستای بهره گیری از تهویه مطبوع و روش هایی که امکان بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش بازدهی را به شبکه قطار شهری می دهد، بسیار مورد توجه خواهد بود، به منظور بررسی این هدف، پژوهش حاضر از روش توصیفی – تحلیلی بهره گرفته است و نتایج پژوهش بیانگر این است که کمبود منابع انرژی و نوسان قیمت آن ها موجب شده است که کارشناسان به ایجاد تغییراتی در طراحی کلی سامانه های تهویه مطبوع و کاربردهای آن اقدام نمایند که البته بیشتر این تغییرات، بهره گیری از تکنولوژی های کم مصرف انرژی برای تهویه مطبوع ساختمان ها می باشد. سامانه های تهویه مطبوع به مانند چیلرها و برج های خنک کن مانند اکثر سامانه های مکانیکی مقدار زیادی انرژی الکتریکی مصرف می کنند. در ضمن تحقیقات نشان می دهد که حدود نیمی از انرژی مصرفی در بخش ساختمان، صرف سرمایش و گرمایش می شود. نتایج نشان داد که انتخاب دستگاه مناسب برای تهویه ایستگاه های مترو باید با توجه به شرایط آب و هوایی ، ازدحام جمعیت و نیز در نظر گرفتن مسئله مصرف انرژی به منظور بهینه سازی و مدیریت هوشمند به منظور کارایی موثر در سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی ایستگاه های مترو می باشد .کلیدواژه ها
تهویه، تهویه مطبوع، بهره گیری ، انرژی ، بهینه سازی، مصرف انرژی، شبکه قطار شهری .اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.