سنجش میزان تشعشعات امواج رادیویی آنتن های BTS با استفاده از مدل تنظیم گری با رویکرد متدولوژی سیستم های نرم (مورد مطالعه: کلان شهر اهواز)
محل انتشار: فصلنامه سنجش و ایمنی پرتو، دوره: 12، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSM-12-2_001
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1402
چکیده مقاله:
روند رو به رشد استفاده از تجهیزات الکترونیکی تولید کننده امواج الکترومغناطیسی همچون گوشی تلفن همراه، که موجب قرارگیری بیش تر افراد در معرض میدان های الکترومغناطیسی میشود؛ ضرورت تحقیق در خصوص اثرات احتمالی این امواج را بر سلامت شهروندان دوچندان می کند. بنابراین مطالعه حاضر با استفاده از متدولوژی سیستمهای نرم (SSM) و ساختار مسئله ساز با هدف اندازه گیری واقعی سطح تشعشعات ایستگاه پایه فرستنده (BTS) انجام شد. همچنین راهکارهایی موثر جهت کاهش مخاطرات انسانی در مواجهه با امواج ارائه گردید. در این مطالعه با همکاری رگولاتوری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه جنوب غرب، ۱۰ نقطه که دارای بیش ترین فراوانی نصب آنتن های BTS در کلانشهر اهواز بود انتخاب گردید. سپس با تجهیزات مرتبط و دستگاه ناردا نسبت به اندازه گیری سطح تشعشعات ایستگاه پایه فرستنده اقدام شد. برای هر نقطه، اندازه گیری در ۳ ارتفاع مختلف (۱۰۰، ۱۵۰ و ۱۷۰ سانتی متری از سطح زمین) در فاصله های مختلف (۲۰، ۳۰ و ۱۰۰ متری از هر آنتن) (BTS) برای یافتن بیش ترین سطح چگالی توان تشعشعی انجام شد. مدت زمان اندازه گیری در هر ارتفاع به میزان ۶ دقیقه مطابق با استانداردهای مربوطه برای محاسبه میانگین سطح چگالی توان تشعشعی مورد استفاده قرار گرفت. نهایتا بیش ترین مقدار سطح تشعشع به دست آمده به عنوان نتیجه برای هر نقطه ثبت گردید. علی رغم انتخاب بیش ترین مقدار به دست آمده برای هر نقطه، پس از مقایسه نتایج استخراج شده با حد آستانه تعیین شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران مشخص گردید تمام نقاط مورد نظر، حد آستانه را برآورده ساخته و اختلاف بسیار زیادی با حداقل آستانه داشتند. بنابراین می توان نتیجه گرفت بر اساس استاندارد از کمیسیون بین المللی حفاظت در برابر پرتوهای غیر یون ساز ICNIRP پیروی می کند، و سطح تشعشعات در این نقاط، نگران کننده نیست و می توان این نتیجه گیری را به مقیاس های بزرگ تر تعمیم داد. در عین حال با توجه به این که نگرانی ها در رابطه با اثرات بلند مدت قرار گرفتن افراد در معرض تشعشات فرکانس های رادیویی وجود دارد، لزوم استمرار اندازه گیری و گزارش به رگولاتوری، و در صورت عدم تامین الزامات استاندارد و رگولاتوری، انجام اقدامات بهینه سازی بدیهی است.
کلیدواژه ها:
تشعشات الکترومغناطیسی ، ایستگاه پایه فرستنده (BTS) ، سیستم های نرم (SSM) ، گوشی تلفن همراه ، کلان شهراهواز
نویسندگان
علیرضا ملکی جهان
گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مریم شعار
گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علی رجب زاده قطری
گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
عظیم فرد
گروه مهندسی برق، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :