بررسی عددی اتصال پیشنهادی فلزی با استفاده از استاب ستون کوتاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آنالیز سازه -زلزله، دوره: 20، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ASE-20-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد طاهری پور

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

فرزاد حاتمی برق

۱- مرکز تحقیقات سازه و زلزله، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران ۲- گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران

رضا روفی

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

در سازه های آسیب دیده در زلزله های مختلف ، تنها شواهد اندکی دال بر اینکه نواحی پلاستیک واقعا تشکیل شده باشند وجود دارد . اکثر مطالعات انجام شده بر روی ایجاد مفصل پلاستیک در قسمتی از تیر تمرکز داشته ، که این امر در صورت وقوع باعث آسیب غیر قابل جبران برای تیر می شود و در صورت عدم وقوع مفصل پلاستیک در تیر سبب انتقال نیرویی بیش از لنگر پلاستیک تیر به اتصال و در نتیجه به ستون شده که این امر یا باعث شکست ترد اتصال می شود و یا منجر به آسیب دیدن ستون به ویژه چشمه اتصال خواهد شد. لذا در این تحقیق با هدف کاهش آسیب در تیر و ستون و امکان جایگزینی قطعات آسیب چهار اتصال با هندسه جدید ارائه شده است. در حالت کلی ، اتصالات پیشنهادی با جایگزینی یک مقطع H یاI شکل همراه یا به­جای ورق انتهایی به عنوان استاب ستون کوتاه پیشنهاد می گردد. در این مطالعه ابتدا یک نمونه مدل اجزاء محدودی از اتصال ورق انتهایی که ترکیب جوش و پیچ بوده و تحت بار گذاری متناوب قرار گرفته است،  انتخاب و پس از صحت سنجی در نرم افزار آباکوس مطالعه برروی اتصالات پیشنهادی انجام پذیرفت. نتایج نشان می دهد ناحیه ی ا ستاب، با رفتار غیرخطی، یک مفصل محدود کنترل شده، با شکل­پذیری فوق العاده را بوجود می آورد. تسلیم به هنگام در استاب سبب رفتار فیوزی آن و عدم آسیب به تیر و ستون می شود و تنش و کرنش پلاستیک را به طور قابل ملاحظه­ای در چشمه اتصال ستون کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

اتصال فلزی, استاب, شکل پذیری, کرنش پلاستیک, اجزاء محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.