بررسی رابطه هوش معنوی و سلامت عمومی بر اساس بهزیستی معنوی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان منطقه امیریه، شهرستان دامغان (استان سمنان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-44_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومخ بهرامیان

کارشناسی ارشد مبانی فقه و حقوق، آموزگار، مدرسه امام محمدتقی (ع) منطقه امیریه، استان سمنان

نسیم ورکیانی پور

کارشناسی علوم تربیتی، آموزگار، مدرسه امام محمدتقی (ع) منطقه امیریه، استان سمنان

فاطمه نباتی فیروزآبادی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، مدیریت، مدرسه امام محمدتقی (ع) منطقه امیریه، استان سمنان

نیره قربانی

کارشناسی مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، آموزگار مدرسه امام محمدتقی (ع) منطقه امیریه، استان سمنان

معصومه امیرحسینی

کارشناسی روانشناسی، آموزگار، مدرسه امام محمدتقی (ع) منطقه امیریه، استان سمنان

چکیده

سابقه و هدف: ضعف در سلامت عمومی از معضلات بشر امروزی است. به نظر می رسد معنویت عامل مهمی در تقویت سلامت عمومی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی نسبت به رابطه بین هوش معنوی و سلامت عمومی با بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان انجام شد و پیشرفت تحصیلی مورد محاسبه قرار گرفت. مواد و روش ها: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام دانش آموزان منطقه امیریه شهرستان دامغان در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود که تعداد آن ها ۶۰۰ نفر بود و ۱۲۰ نفر بر اساسروش غیر تصادفی بعنوان نمونه در پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های هوش معنوی، سلامت عمومی و بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی بود. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد هوش معنوی و بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی با سلامت عمومی همبستگی مثبت معنادار دارد. بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی با سلامت عمومی همبستگی مثبت معنادار دارد (P< ۰/۰۱). نتایج تحلیل مسیر نیز حاکی از نقش واسطه ای بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی در رابطه بین هوش معنوی و سلامت عمومی با بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی بود و پیشرفت تحصیلی بر اساس معدل محاسبه شد و همچنین هوش معنوی و سلامت عمومی براساس بهزیستی معنوی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه ی معنا داری دارد. استنتاج: مطالعه حاضر نشان داد هوش معنوی با تقویت و بهبود سلامت معنوی در ابعاد سلامت وجودی و سلامت مذهبی به بهبود و ارتقای سلامت عمومی کمک می کند. بر این اساس پیشنهاد می شود در زمینه طراحی اقدامات لازم به منظور تقویت سلامت عمومی در افراد و گروه های مختلف، در راستای تقویت هوش معنوی و بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی برنامه هایی تدوین شود.

کلیدواژه ها

بهزیستی معنوی و پیشرفت تحصیلی، سلامت عمومی، هوش معنوی، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.