نظام مالکیت فکری و مدیریت ریسک حقوقی استارتاپ ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان نوآوری ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPIO02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا محتشمی

دانشجوی دکتری، حقوق خصوصی، موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، تهران

چکیده

استارتآپ عنصر جدانشدنی اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر یک ایده ی نوآورانه است که به سرعت رشد و توسعه می یابد؛ ایدهای که البته با افشا و عدم وجود راهکارهای محافظت به آسانی از دست خواهد رفت. استفاده از ابزارهای مختلف نظام مالکیت فکری، اعم از ابزارهای حقوقی و مدیریتی، کمک شایانی به استارتاپها در حفظ بنیادی ترین ایده کسب و کار مینماید. به همین منظور این پژوهش با ارائه و معرفی مهم ترین ابزارهای نظام مالکیت فکری در کمک به رشد استارتاپ، به دنبال این موضوع است که کسب و کارهای نوپا در راستای دستیابی به اهداف توسعه در استراتژی و مدل کسب و کار خود مالکیت فکری را در اولویت قرار دهند. مطالعه حاضر حکایت از این دارد که استفاده از ابزارهای حقوقی مناسب با تلفیق روش های مدیریت اموال فکری به استارتاپ ها در ابقای موقعیت انحصاریشان در بازار کمک میکند. همچنین نتایج این پژوهش نشان میدهد که جلوگیری از عدم افشای ایده اصلی کسب و کار و مدل بازاریابی آن، عدم نقض دارایی های فکری توسط اشخاص ثالث و یا جلوگیری از طرح دعوای نقض اموال فکری توسط استارتاپ از جمله مزایای بهرهگیری از نظام مالکیت فکری است.

کلیدواژه ها

استارتاپ، مالکیت فکری، استراتژی، مدیریت، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.