بررسی تاثیر سایز ذرات بر عملکرد سیکلون جداکننده گازی VOKMZ ۸۰۰

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی سیستم های مکانیکی و نوآوری های صنعتی
  • کد COI اختصاصی: CMSII05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی گلستان باغ

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مهدی حمزه ای

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

در این پژوهش جریان در سیکلون جداکننده گازی VOKMZ ۸۰۰ و پارامترهای هیدرودینامیکی عملکردی آن از جمله بازده و افت فشار و سایز ذرات در شرایط موجود در ایستگاه های تقلیل فشار گاز مورد بررسی قرار گرفت. سیکلون به صورت عددی به روش اویلری-لاگرانژی بوسیله نرم افزار FLUENT شبیه سازی شد. تاثیر قطر ذرات جامد ورودی، سرعت ورودی و فشار کاری روی میدان جریان گاز و بازده و افت فشار بررسی شده است. محاسبات عددی نشان می دهد که با افزایش سرعت، بازده جداسازی افزایش و افت فشار نیز افزایش پیدا میکند. همچنین مشاهده می گردد با افزایش فشار کاری ، بازده جداسازی کاهش یافته ولی افت فشار تغییر چندانی پیدا نمیکند. با استفاده از نتایج تحلیل های فوق الذکر و با استناد به استانداردهای گاز درخصوص فیلتر ایستگاه های تقلیل فشار نتیجه گیری شد که با وجود اینکه افزایش سرعت باعث افزایش بازده می گردد ولی به دلیل اینکه حداکثر افت فشار در فیلتر ۲ پوند بر اینچ مربع می باشد لذا بهترین سرعت برای سیکلون را ۱۶ متر بر ثانیه میتوان در نظر گرفت. اگرچه این نوع فیلتر بسیاری از مشکلات موجود را حل می نماید اما به دلیل نیاز به فیلتراسیون صد در صدی ذرات بالای ۳ میکرومتر در شرکت گاز و همچنین فیلتر صد در صدی ذرات با قطر ۶ میکرومتر به بالا در این نوع سیکلون لذا این نوع فیلتر فقط به عنوان فیلتراسیون اولیه می تواند مورد استفاده قرار گیرد، همچنین از این نوع فیلتر فقط به عنوان فیلتراسیون اولیه و برای بهبود عملکرد و افزایش زمان تعویض المنت و نگهداری فیلترهای خشک کارتریجی می توان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

سیکلون گازی، RNG K-ε، ایستگاه تقلیل فشار گاز، FLUENT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.