اندوفیت ها: گنجینه ای با ارزش از ترکیبات زیستی فعال با اهمیت دارویی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه کشاورزی با رویکرد فناوری های هوشمند
- کد COI اختصاصی: AGRIHORMOZ01_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
دکتری اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
عضو هیات علمی، دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
کارشناسی ارشد، عمران آب،دانشگاه آزاد لارستان
چکیده
اندوفیت ها گروهی از میکروارگانیسم های همزیست می باشند که در گیاهان و میکروب ها مستقر هستند و به عنوان مخازن ترکیبات زیستی فعال مانند آلکالوئیدها، اسیدهای فنولیک، کینون ها، استروئیدها، ساپونین ها، تانن ها و ترپنوئیدها بشمار می روند و می توانند به عنوان یک کاندید بالقوه برای خواص ضد میکروبی، ضد حشرات، ضد سرطان بکار بروند. امروزه توجه به گیاهان دارویی که بخش عمده ای از طب سنتی ایران را تشکیل می دهند و استفاده فراوانی در بین مردم دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است . گیاهان دارویی گروه بزرگ و متنوعی از ترکیبات آلی به نام متابولیت های ثانویه را تولید می کنند که توسط انسان بهعنوان ترکیب دارویی مصرف می شوند. استقرار موفق اندوفیت ها در گیاهان دارویی می تواند توانایی تولید ترکیبات زیستی فعال را افزایش دهد. بنابراین میکروب های اندوفیت می توانند منبع مهمی برای کشف دارو باشند .هدف از این بررسی درک سهم و استفاده از اندوفیت ها به عنوان منبع قریب الوقوع داروها در برابر اشکال مختلف بیماری ها و سایر کاربردهای دارویی است.کلیدواژه ها
متابولیت های ثانویه، گیاهان دارویی، کاربرد دارویی، اندوفیتمقالات مرتبط جدید
- آلاینده های نوپدید یا میکروپالستیک ها و عوارض آنها بر سلامت انسان
- Transformation in the Food Industry: The Role of Microbial Technologies in Improving Food Quality and Safety
- مروری بر ارزیابی چرخه حیات فرآیند تولید بیوروانکار از پسماند روغن خوراکی
- Measuring the pollution of underground water in Birjand plain using GIS system (research parameter: TDS in underground water)
- Accurate hourly forecasting of photovoltaic energy production using artificial intelligence algorithms: An approach based on the use of high-certainty inputs
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.