مطالعه عملکرد شورای دانش آموزی مدارس منطقه لالجین و ارائه راهکار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رمضانی لیمائی

استاد راهنما

لیلا سلطانی صفا

چکیده

یکی از مهمترین اهداف تعلیم وتربیت، اجتماعی ساختن دانش آموزان یعنی آماده کردن آنان برای شرکتفعال و سازنده در زندگی اجتماعی، کسب آگاهی نسبت به حقوق اجتماعی خود و بهره برداری صحیح ازآن و احترام به حقوق دیگران و همکاری با سایر افراد جامعه است، یکی از شیوههای گرایش دانش آموزانبه فعالیتها و تصمیم گیریهای اجتماعی، مشارکت آنان در گروهها و شوراهای متشکل از همسالان درمدارس است. بدین منظور در این پژوهش مطالعه عملکرد شورای دانش آموزی مدارس منطقه لالجین وارائه راهکارهای آن موردبررسی قرار گرفته است. روش پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و از نظرچگونگی گردآوری دادهها از نوع پژوهشهای توصیفی پیمایشی و همبستگی است. جامعه آماری این -تحقیق کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه )اول و دوم( شهر لالجین در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ به حجم۶۷۹۲ نفر ) ۳۸۸۹ پسر و ۲۹۰۳ دختر( میباشند. هم چنین به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با -حجم و بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران ۳۶۳ دانش آموز ) ۲۰۸ پسر و ۱۵۵ دختر( از طریق پرسشنامهعملکرد شورای دانش آموزی به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفت.روش های آماری مورد استفاده جهتتجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات تحقیق مبتنی بر دو روش توصیفی و استنباطی است. در بررسی توصیفیداده ها از فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و برای بررسی سوالات پژوهش از آمار تی تک نمونه ای،تی برای گروه های مستقل و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار آماری SPSS۲۵ استفاده شد. یافته ها نشانداد عملکرد شورای دانش آموزی در فعالیتهای هفتگانه ی اجرای مناسبتهای ملی، مذهبی و سیاسی، امورفرهنگی و کتابخانه مدرسه، برگزاری نماز جماعت، برگزاری اردوها و بازدیدها، اداره ی تعاونی مدرسه،مشارکت در امور انضباطی مدرسه، و ارائه پیشنهادها و نظرهای پیرامون مور اجرایی مدرسه بالاتر از متوسطبود. بین دیدگاه دانش آموزان پسر و دختر در رابطه با عملکرد شورای دانش آموزی تفاوت معناداری مشاهدهنشد. از دیدگاه دانش آموزان برترین عملکرد شورای دانش آموزی به ترتیب در فعالیتهای زیر بود: برگزارینماز جماعت، اجرای مناسبتهای ملی، مذهبی و سیاسی، امور فرهنگی و کتابخانه مدرسه، مشارکت درامور انضباطی مدرسه، ارائه پیشنهادها و نظرهای پیرامون امور اجرایی مدرسه، برگزاری اردوها و بازدیدها واداره ی تعاونی مدرسه

کلیدواژه ها

ارزیابی، عملکرد، شورای دانش آموزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.