بهینه سازی فرآیند مدیریت شهرسازی و معماری و ایجاد سهولت ارتباط با شهروندان با تقویت بسترهای اطلاعاتی ((IT

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران ، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD08_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده کارگر

۱- کارشناس خدمات فنی و مهندسی حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز و کارشناس زبان و ادبیات فارسی، شیراز، ایران

سکینه فیروزآبادی

۲- کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز و کارشناس فیزیک کاربردی، شیراز، ایران

ندا گنجی زاده

۳- کارشناس برنامه ریزی و آمار حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز و کارشناس مهندسی ICT، شیراز، ایران

چکیده

شهرداری ها یکی از مهمترین ارکان نهادهای دولتی هستند که به نوعی بیشترین ارتباط مردم در زمینه های امور دولتی با این سازمان است، از این روی شهرداری های کلانشهرهایی نشیر شهرداری شیراز باید دست از روش های بروکراتیک پیشین برداشته و وارد دنیای الکترونیک و مجازی شوند دنیایی که در آن فعالیت ها سریع تر و مطمئن تر انجام می گردد و نیازی به تراکم جمعیت در دنیای فیزیکی نیز نیست. در این پژوهش به ارزیابی تسهیل دسترسی شبکه ارتباطات شهرداری با مردم توسط بهسازی فناوری اطلاعات و توسعه شهر الکترونیک پرداخته شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که بسترهای استقرار و توسعه شهرداری الکترونیک شیراز مشتمل بر شش بعد زیر ساخت فنی، زیر ساخت غیرفنی، سیستم ها و خدمات، اقتصادی، جغرافیایی و مکانی، فرهنگی و اجتماعی است. با عنایت به نتایج بدست آمده راهکارها و پیشنهادات زیر مطرح شد: افزایش میزان آموزش و توسعه سواد اجتماعی مردم در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات از طریق الف) تولید و نمایش برنامه های آموزشی مرتبط با مباحث IT، ب) ارائه خدمات شهرداری از طریق پورتال ها و سایت ها و تشویق و ترغیب های مردم برای استفاده از خدمات الکترونیکی، ج) همکاری شهرداری شیراز با پارک های علم فناوری، شرکت های تخصصی در حوزه IT ، چ) استفاده از کیوسک های الکترونیکی پاسخگو به عنوان میز خدمت، خ) ایجاد سیستم نظام پیشنهادات الکترونیکی، د) طراحی مجدد سیستم مدیریت جریان کار و ارائه خدمات به مشتریان، س) استفاده و بروزرسانی نرم افزارهای امنیتی مناسب برای حفظ اطلاعات و مستندات الکترونیکی، ش) برگزاری جلسات مدون و دوره ای برای بررسی و تدوین خط مشی ها و میزان استمرار حرکت شهرداری به سمت الکترونیکی تر شدن، ع) تخصیص بودجه مکفی برای ارتقای توان سیستم ها و سخت افزارهای سازمان، شبکه های ارتباطی و اخذ مشاوره از خبرگان فناوری اطلاعات سطح کشور. امری که توجه به آن پیچیدگی مسائل شهری و رشد روزافزون شهرها را هر چه بهتر مدیریت خواهد کرد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: دسترسی شهروندان به شهرداری، شهرداری، فناوری اطلاعات، IT، کلانشهرها.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.