برآورد نیروی انسانی دانش آموخته دانشگاهی برای جذب در رشته های اقتصاد، ترویج و آموزش، توسعه کشاورزی و روستایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 15، شماره: 64
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-15-64_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر نوروزی

دانش آموخته کارشناسی رشته زراعت و اصلاح نباتات، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران

مجید رضا خداوردیان

استادیار موسسه آموزش وترویج کشاورزی ،سازمان تحقیقات ، آموزش وترویج کشاورزی، تهران ، ایران

چکیده

منابع انسانی به عنوان مهمترین عامل تولید، باید از ذهن توسعه یافته و تفکر کارافرین برخوردار باشد. حمایت از ایجاد و راه اندازی اجزای پیشین و پسین زنجیره های تولید، از الزامات توسعه و در گرو به کار گیری نیروهای متخصص است. این مقاله با هدف بررسی وضعیت موجود و تعداد ثبت نام کنندگان، دانشجویان و دانش آموختگان رشته های اقتصاد، ترویج و آموزش، توسعه کشاورزی و روستایی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲انجام است. این پژوهش به لحاظ جهت گیری و هدف کلی در شمار تحقیقات مروری قرار دارد. به لحاظ امکان و توان کنترل متغیرها مورد بررسی و شرایط زمینه ای تحقیق نیز در زمره تحقیقات غیرآزمایشی و از نوع تحلیلی است. همچنین به لحاظ دیدمان کیفی است که به روش روایتی انجام شده است لذا ازمصاحبه با افراد کلیدی و مطلع و جمع آوری مستندات درحوزه استفاده شده است. جامعه آماری ۹ تن خبرگان موضوعی شامل (کارشناسان و محققان و افراد مطلع ، موسسه پژوهش های اقتصادی وتوسعه روستایی ، سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی ، بخش خصوصی) بود که به روش گروه کانونی از آن ها استفاده شد. روش آماری توصیفی مشتمل بر میانگین، نما، میانه، واریانس وانحراف معیار وضریب تغییرات است. با وجود محدودیت های دسترسی به بعضی آمار، بررسی در مورد تعداد دانش آموختگان، ثبت نام شدگان و دانشجویان گروه های مذکور به تفکیک رشته طی ۴ سال منتهی به سال تحصیلی ۱۳۹۹ انجام شد. برای نیازسنجی نیروی انسانی تحصیلکرده موردنیازبخش، از روش چگالی نسبت ها استفاده و با بهره مندی از تجارب و نظرات خبرگان (عضو و یا مدعو کمیته) و کاربرد روش دلفی، نیاز هریک از بخش های دولتی، خصوصی و تعاون بر اساس شاخص ها برآورد و نهایتا پیش بینی نیروی انسانی متخصص مورد نیاز جهت ارائه به وزارت "عتف" به تفکیک رشته های ذیربط تهیه و نهایی گردید مجموع پذیرش در کلیه مقاطع ۲۴۶۴نفر پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

اشتغال دانش آموختگان, نیروی انسانی متخصص, نیازسنجی, اقتصاد وترویج وتوسعه کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.