برآورد نیروی انسانی دانش آموخته دانشگاهی مورد نیاز در رشته های مکانیک بیوسیستم، مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 15، شماره: 64
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-15-64_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی حسینی

مربی، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

احمد صادقی

استادیار، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران

چکیده

یکی از مهمترین دغدغه های برنامه ریزان، هماهنگی و سازگاری در برون دادهای نظام آموزشی با نیازهای بازار کار است. توسعه کمی و کیفی آموزش عالی می بایست متناسب با اهداف از پیش تعیین شده برای بهره مندی هرچه بیشتر از توان دانش آموختگان باشد. برنامه ریزی آموزشی باید ضمن فراهم کردن نیازهای تخصصی بازار کار، از بیکاری و هدر رفت توان دانش آموختگان پیشگیری نماید. سازگاری بین نیازهای شغلی و توسعه کمی و کیفی آموزش های عالی نقشی کلیدی در کسب شغل های پایدار توسط دانش آموختگان بخش کشاورزی دارد. بنابراین دانشگاه ها و مرکز های آموزش عالی کشاورزی باید متناسب با تغییرات، دگرگونی ها و چالش های موجود در بخش کشاورزی نسبت به اجرای برنامه های آموزشی اقدام نمایند. در این مقاله با دیدمان کیفی و از نوع روایتی و با شیوه تحلیلی به برآورد نیروی انسانی دانش آموخته مورد نیاز در رشته های مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی پرداخته شد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا، مطالعه ای-توصیفی است. محاسبه نسبت نیروی انسانی مورد نیاز در رشته های مذکور با ایجاد گروه کانونی که متشکل از ۱۰ نفر متخصص آموزش کشاورزی از دانشگاه های تهران، آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و اتحادیه ماشین های کشاورزی و صنعتی با استفاده از الگوی چگالی نسبت ها انجام شد.

کلیدواژه ها

نظام آموزش کشاورزی, نیازسنجی آموزش عالی, برآورد نیروی انسانی, دانش آموخته مکانیزاسیون کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.