تحلیل بریج های دندانی تحت بارگذاری ترمومکانیکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 47، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JMDS-47-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 260
نویسندگان
دانشجوی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی مهندسی، گلپایگان، ایران
استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی گلپایگان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گلپایگان، ایران
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
چکیده
چکیدهمقدمه: در این تحقیق، تحلیل ترمومکانیکی مدل سه بعدی بریج دندانی سه واحدی در ناحیه پرمولر اول و دوم و مولر اول فک پایین در نرم افزار انسیس ورک بنچ انجام شد.مواد و روش ها: بریج دندانی از جنس سرامیک لیتیوم دی سیلیکات و آلیاژ طلای نوع ۲ به مدت ۵ ثانیه در معرض سیال با دمای ۴ و ۶۰ درجه سانتیگراد روی سطح جونده و لینگوال دندان قرار گرفت. هم چنین بار استاتیکی و بار ضربه ای در وسط بریج دندان اعمال شد. اولین بار استاتیکی به صورت عمودی و دومین بار استاتیکی به صورت مایل در زاویه ۴۵ درجه نسبت به سطح جونده و به سمت سطح باکال اعمال شد. شبیه سازی نیروی ضربه از طریق ضربه زننده با انرژی جنبشی متفاوت در راستای عمود بر سطح جونده انجام شد.یافته ها: ماکزیمم تنش حرارتی ایجاد شده در دمای ۴ درجه سانتیگراد بیشتر از دمای ۶۰ درجه سانتیگراد بود و به ضریب انبساط حرارتی، مدول یانگ و میدان دما وابسته بود. همچنین ماکزیمم تنش حرارتی در بریج دندانی از جنس طلا حدود ۳۰ درصد بیشتر از بریج سرامیکی بود. هم چنین مشخص شد که در مواردی که فقط نیروهای عمودی لحاظ شوند، تنش حدود ۴۰ درصد نسبت به نیروی مایل کمتر پیش بینی می شود. شدت تنش تحت ضربه زننده صلب با انرژی جنبشی ۲/۲، ۶/۸ و ۴/۱۹ میلی ژول برای ضربه زننده به ترتیب ۳۵/۱، ۲/۲ و ۳ برابر تنش استاتیکی محاسبه شد و نیروی عکس العمل در ریشه ها متناسب با مقدار انرژی جنبشی ضربه زننده بدست آمد.نتیجه گیری: بر مبنای نتایج این پژوهش، تنش های ایجاد شده در بریج دندانی در بارگذاری ضربه و تحریک حرارتی سرد از بقیه حالت های بارگذاری بحرانی تر است. به طور میانگین، بریج دندانی سرامیکی، تنش کمتری در بافت دندان و بریج دندانی ایجاد می کرد.کلیدواژه ها
سرامیک, بریج دندانی تحلیل اجزاء محدود, طلا, تنش ترمومکانیکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.