مقایسه ثبات رنگ رستوریشن های موقت ساخته شده با دو آکریل متفاوت در محلولهای مختلف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 47، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-47-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا عیسایی

مربی، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سید شجاع الدین شایق

دستیار تخصصی، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سید محمد رضا حکیمانه

استاد، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سهیل حریری

متخصص پروتزهای دندانی ، تهران ، ایران

چکیده

چکیده مقدمه: ساخت رستوریشن موقت ثابت یکی از قدم های مهم در درمان پروتز ثابت است. زمانی که رستوریشن موقت باید زمانی بیش از دو هفته در دهان بیمار باشد، تغییر رنگ اهمیت بیشتری پیدا می کند. باتوجه به تولید و استفاده مداوم آکریل آکروپارس جهت ساخت رستوریشن موقت ثابت در کشور، برای مشخص شدن ویژگی ثبات رنگ این آکریل، در این مطالعه به ارزیابی مقایسه ای تغییر رنگ رزین آکریلیک ایرانی(آکروپارس) با خارجی(Trim) مورد استفاده جهت ساخت رستوریشن موقت در محیط Invitro پرداختیم.  مواد و روش ها: در مجموع، ۶۴ نمونه (۳۲ نمونه برای هر نوع رزین) به شکل دیسک ساخته شد. خصوصیات مربوط به رنگ نمونه ها در زمان قبل از قرارگرفتن آنها در ۴ نوع محلول رنگی(زمان صفر) و تغییراتی که بعد از قرار گرفتن در محلول های رنگی(روزهای دهم، بیستم و سی ام) در آنها ایجاد می شود، توسط دستگاه اسپکتوفتومتری اندازه گیری شد. داده ها به وسیله میانگین و انحراف معیار توصیف و توسط آنالیز واریانس یک عاملی، دو عاملی و آنالیز داده های تکراری، تحلیل شدند(۰۵/۰=α). یافته ها: میانگین اختلاف رنگ (ΔE*)آکریل ایرانی در محلول های مختلف در محدوده ی غیرقابل قبول و میانگین اختلاف رنگ برای آکریل خارجی(Trim) در محدوده ی قابل قبول بود. نتیجه گیری: آکریل آکروپارس در مقایسه با آکریل Trim در محلول های رنگی، دچار تغییر رنگ بیشتری شد، به طوری که در محدوده غیر قابل قبول قرار داشت و لذا در مناطقی که از نظر زیبایی اهمیت دارد، توصیه نمی شود.

کلیدواژه ها

رستوریشن موقت, ثبات رنگ, آکریل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.