پیشرفت های اخیر در کاربرد رنگ های طبیعی در بسته بندی هوشمند مواد غذایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس کیانی سلمی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

علی احسانی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

فاطمه پوررمضانی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

زکیه بلوچ زهی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

استفاده گسترده از بسته بندی های پلاستیکی مبتنی بر نفت به عنوان یک نگرانی جهانی مطرح شده است،تولید و دفع این ترکیبات باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی گسترده ای می شود. امروزه به دلیل تغییراتسبک زندگی، افزایش درخواست مصرف کنندگان برای مصرف غذای تازه با کیفیت بالا و رقابت در بازارهایجهانی چالش هایی جدیدی در فناوری بسته بندی مطرح شده است. یکی از فرآیندهای ضروری تولید موادغذایی، بسته بندی است. که نقش اساسی در در تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی دارد. فناوری بستهبندی هوشمند شامل ساختار هایی برای بررسی دقیق تغییرات انجام شده در داخل محصول غذایی است.یکی از مهمترین ویژگی های فیزیکی در ارتباط با محصولات غذایی خام و فرآوری شده، رنگ است. و بهعنوان شاخص طبیعی کیفیت غذا بر پذیرش مصرف کننده تاثیر می گذارد. رنگدانه های رنگی طبیعی مانندکلروفیل ها، آنتوسیانین ها و بتالین ها باعث ایجاد رنگ های متمایزی در میوه و سبزیجات می شوند.پتانسیل استفاده از رنگ طبیعی در مواد غذایی مختلف برای بهبود رنگ آن ها در مطالعات مختلف گزارششده است، گرچه ثبات رنگ هنوز به عنوان یک کار چالش برانگیز مطرح است. استفاده از شاخص هایرنگ سنجی هوشمند برای نشان دادن تغییرات رنگ با تغییرات pH می تواند نظارت بر کیفیت غذا را در زمانواقعی امکان پذیر کند.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین ها، بتالین، بسته بندی هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.