بررسی خصوصیات رشدی گندم و عناصر غذایی کم مصرف تحت تاثیر گوگرد و تیوباسیلوس در یک خاک آهکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه رضایی

فارغ التحصل کارشناسی ارشد، فیزیک و حفاظت خاک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

از مهم ترین اهداف کشاوری پایدار حفظ منابع خاک و توجه به افزایش تولید محصولات کشاورزی برایتامین نیازهای جامعه است بطوریکه با افزایش جمعیت نیاز به غذا بیشتر می شود، پس لزوم توجه به تولیدگندم که از مهم ترین محصولات کشاورزی مورد استفاده جهان است دوچندان می شود. در کشور ما کهسطح وسیعی از آن را خاک های آهکی تشکیل می دهد و منجر به تثبیت عناصر غذایی میگردد، لزومتوجه به تغذیه گیاهان در گروه تامین عناصر غذایی مختلف بخصوص عناصر غذایی کم مصرف است کهنقشی بسیار حیاتی در فرآیندهای آنزیمی گیاهان دارند. مورد نیاز آنهاست که این امر مستلزم استفاده ازترکیبات بهساز و ریزجانداران مختلف خاک است. گوگرد به همراه تیوباسیلوس از مهم ترین تیمارهای مورداستفاده در خاک های آهکی است. این ترکیبات ضمن کمک به کاهش واکنش خاک و افزایش میزان مادهآلی خاک مقادیر رشدی گیاهی و غلظت عناصر غذایی کم مصرف را در خاک افزایش می دهند. .تحقیقحاضر در یک سال زراعی بر روی گیاه گندم به منظور بررسی خصوصیات ساختمانی خاک تحت تاثیر گوگردو تیوباسیلوس انجام گرفت که تیمارهای آزمایشی شاهد بدون کاربرد گوگرد و تیوباسیلوس و تیمار دیگرکاربرد مصرف ۷۵۰ کیلوگرم گوگرد در هکتار به همراه دو درصد باکتری تیوباسیلوس در کشت گندم بود.ارتفاع بوته گندم افزایشی ۲۱.۷۹ درصد در اثر کاربرد همزمان گوگرد و تیوباسیلوس داشت که این اختلافدر سطح ۱ درصد معنی دار بود. همچنیت تعداد دانه در خوشه و غلظت آهن، منگنز و روی نیز تحت تاثیرایت تیمارها افزایش یافت هر چند که اختلاف معنی داری در سطح ۱ درصد مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

کشاورزی پایدار، گوگرد، تیوباسیلوس، خاک آهکی، گندم، عناصر کم مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.