بررسی سیستم های کنترل اتوماتیک مترو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CECCONF20_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حاتم میرزاده

دانش آموخته کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی اصفهان، مهندسی ابزار دقیق

محمدمهدی جوکار

دانش آموخته کارشناسی موسسه غیرانتفاعی پاسارگاد شیراز، مهندسی ابزار دقیق

محمدعلی قره بیگی

دانش آموخته کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میمند، مهندسی برق قدرت

چکیده

زیاد شدن سرعت حرکت قطارها، افزایش ظرفیت شبکه های حمل ونقل ریلی، بالا رفتن حجم ترافیک، توسعه ایستگاه ها، اهمیتبیش از پیش تدابیر امنیتی در شبکه های پرظرفیت و سریع و عدم توانایی انسان در کنترل مطمئن حرکت قطارها باعث شد تاراه آهن های پیشرفته دنیا به منظور افزایش ایمنی حرکت از تجهیزات مکانیزه تحت عنوان «سیستم های کنترل اتوماتیک قطار» استفاده نمایند.یکی از مهمترین فاکتورها در خطوط راه آهن و مترو دستیابی به ایمنی بالا همراه با توان جابه جایی بالای مسافر وبا سرعت مناسب است. به منظور حصول به این هدف و با توجه به این که در دنیای امروزی زمان ارزش خود را بیشتر از قبل نمایانمی کند لزوم کاهش تاخیرها و افزایش سرعت قطارها امری کاملا محسوس بوده و به همین دلیل استفاده از قطارهای سرعت بالا درکشورهای مختلف گسترش یافته است.جهت بالا بردن ایمنی قطار و مسافران از سیستم atp استفاده شده است. سیستم حفاظت اتوماتیک قطارها یا همان سیستم atp یک سیستم ایمن یا Fail safe است که با توجه به اطلاعات ارسالی از سیستماینترلاکینگ مبادرت به نظارت دائمی و پیوسته بر حرکت قطار می کند. تجهیزات این سیستم بر روی قطار نصب است و به همیندلیل در سیستم سیگنالینگ گاهی به آن ATPOnboard نیز گفته می شود. سیستم حفاظت اتوماتیک قطارها بر روی بسیاری از پارامترهای حرکت نظارت دائمی دارد. نتیجه : امروز قطارهای مترو مجهز به سیستم محافظ اتوماتیک قطار یا atp می باشد. اینسیستم با استفاده از اطلاعاتی که در طول مسیر از طریق ریل هادی به آن ارسال میگردد قادر است قطار را بطور ایمن در مسیرهدایت کرده و از هر گونه خطر احتمالی اعم از شکستگی ریل، حضور قطاری دیگر در مسیر، فاصله تا ایستگاه و کنترل سرعتمجاز و غیر مجاز اپراتورهای مرکز فرمان و قطار را باخبر سازد. اطلاعاتی که از طریق ریل به قطار ارسال میگردد توسط گیرنده هایقطار از روی ریل قابل دریافت می باشد .

کلیدواژه ها

سیگنالینگ، atp، کنترل اتوماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.