مطالعه فلورستیکی گلسنگ های منطقه پشمین استان ایلام

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBI-18-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر عارف زاده

کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

طاهره ولدبیگی

دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

چکیده

گلسنگ ها جانداران همزیستی از اجتماع یک بخش قارچی و یک بخش جلبکی می باشند. در این پژوهش پس از نمونه برداری از منطقه کوه های پشمین شهرستان ملکشاهی استان ایلام با استفاده از وسایلی همچون ذره بین، قیچی باغبانی، قلم سنگ تراشی، اره و برخی وسایل دیگر، نمونه ها برای انجام مراحل بعدی آماده شدند. برای شناسایی گلسنگ ها علاوه بر استفاده از کلید های شناسایی مختلف، از تست های شیمیایی، تست کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و بررسی بافت شناسی آن نیز استفاده شده است. در تست های شیمیایی، تست های K، C، KC و PD انجام گرفته است. برای بررسی ساختار بافت شناسی گلسنگ ها، با انجام مراحل مختلف آزمایشگاهی و با استفاده از ترکیبات مختلف مثل محلول FAA، الکل، ترکیب الکل با تولوئن، پس از تثبیت نمونه ها در پارافین و قالب گیری، برش گیری نمونه ها با استفاده از میکروتوم صورت گرفته است و پس از گذراندن مراحلی، تثبیت نهایی و تهیه تصاویری با استفاده از میکروسکوپ انجام شده است. پس از بررسی منطقه مورد مطالعه، انجام نمونه برداری و مراحل مختلف آزمایشگاهی و همچنین با استفاده از کلیدهای شناسایی مختلف ۲۷ گونه از ۷ خانواده گلسنگی شناخته و معرفی شده است که از این تعداد، ۵ گونه برای اولین بار است که در استان ایلام شناسایی و گزارش شده است. در این ۷ خانواده، خانواده های Physciaceae، Megasporaceae و Acarasporaceae بیشترین فراوانی را در فلور گلسنگی منطقه مورد مطالعه داشته اند.

کلیدواژه ها

گلسنگ, پشمین, ایلام, فلور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.