بررسی و مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس آویشن دنایی Thymus daenensis Celak. Subsp. Daenensis و آویشن باغی Thymus vulgaris L.

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA06_460
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی خرمی

کارشناسی ارشد گیاهان دارویی

اردلان علیزاده

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

محمدجواد نوروزنژاد

استادیار دانشگاه آزاد جهرم

معصومه رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

آویشن دنایی گیاهی بومی ایران است که زیستگاه ان استان چهارمحال و بختیاری و فارس می باشد ازدیرباز درمناطق غربی ایران ازسرشاخه های گلدارآویشن دنایی بصورت گسترده جهتمصارف غذایی و دارویی استفاده شده است گیاه آویش باغی گیاهی بومی مدیترانه ای و اروپا می باشد کهدرمحصول های بهداشتی و غذایی مورد استفاده زیادی دارد دراین پژوهش به منظور مقایسه ترکیبات اسانس گیاه آویشن دنایی و آویشن باغی دراسفندماه سال 87 درمنطقه استهبان فارس با ارتفاع ازسطح دریای 1700 متر کشت داده شد شرایط داشت و اسانس گیری هردو گیاه یکسان درنظر گرفته شد اسانس سرشاخه های گل دار گیاهان به روش تقطیر با آب بدست آمد و از تکنیک های GC,GC/MS به منظور آنالیز ترکیبات اسانس استفاده شد ترکیبات عمده اسانس آویشن دنایی شامل تیمول 712% کارواکرول 2/4% بتاکاریوفیلن 2/6درصد پاراسیمین 3/8درصد وگاماترپینن 9/8درصد بود و درصد اسانس برای آویشن دنایی 2/4درصد وزن خشک گیاه بدست آمد

کلیدواژه ها

آویشن دنایی، آویشن باغی، ترکیبات اسانس، درصد اسانس، تیمول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.