مقایسه ی عملکرد تحصیلی دانش آموزان مدارس دخترانه مقطع ابتدایی دولتی و غیردولتی شهرستان رامسر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-44_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم علی پناه

کارشناسی ارشد علوم تربیتی

چکیده

امروزه عملکرد تحصیلی دانشآموزان به عنوان یک شاخص مهم برای ارزیابی نظامهای آموزشی مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این، عملکرد تحصیلی همواره برای معلمان، دانشآموزان، والدین، نظریهپردازان، و محﻘﻘان تربیتی نیز حایز اهمیت بوده است. برای مثال، پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان یکی از مهم ترین ملاکهای ارزیابی عملکرد معلمان محسوب میشود. برای دانشآموزان نیز معدل تحصیلی معرف تواناییهای علمی آنها برای ورود به دنیای کار و اشتغال و مﻘاطع تحصیلی بالاتر است. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقاطع ابتدایی در مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان رامسر می باشد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را دانش آموزان دختر ابتدایی شهرستان رامسر تشکیل می دهند که در دو دسته مدارس دولتی و غیردولتی تقسیم می گردد. تعداد گروه اول یعنی مدارس دولتی برابر ۲۰۹ تن و گروه دوم یعنی مدارس غیردولتی برابر با ۱۷۴ بودند. روش نمونه-گیری، نمونه گیری تصادفی ساده بوده و همچنین برای تعیین حجم نمونه در خصوص دانش آموزان ، از فرمول کوکران استفاده گردیده و تعداد نمونه بدست آمده برای گروه اول تقریبا ۱۳۵ تن و برای گروه دوم نیز ۱۱۹ تن محاسبه شده است. علاوه بر این، پرسشنامه ها به صورت تصادفی بین نمونه آماری توزیع گردید و از آنها خواسته شد تا با کمک والدین یا آموزگار خود این پرسشنامه ها را پاسخ دهند این پرسشنامه برای عملکرد تحصیلی دانش آموزان از ۴۸ شاخص و ۵ بعد متشکل بوده که پایایی آنها با توجه به نتایج روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه ۰. ۷۴ صدم بوده که قابل قبول می باشد. بمنظور بررسی و آزمون فرضیه ها از نرم افزار SPSS ۲۲ و از آزمون های کالماگروف و اسمیرنوف و همچنین t دو نمونه-ای استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین عملکرد تحصیلی مدارس ابتدایی دولتی و غیردولتی تفاوت چندانی وجود نداشته در نهایت با توجه به نتایج، راهکارها در قالب پیش نهادهای کاربردی ارایه شد.

کلیدواژه ها

مقایسه ی عملکرد تحصیلی، دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی مدارس دولتی و غیردولتی، شهرستان رامسر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.