بررسی فعالیت آنزیم پکتینازی چندگونه از پنی سیلیوم های خاکزی آلوده کننده مرکبات

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA06_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده لیلا قاهری

دانشجوی کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاه

محمدعلی تاجیک قنبری

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سعید رضائی

چکیده

قارچ پنی سیلیوم ازمهمترین قارچهای خاکزی دراکثر مناطق ایران می باشد این جنس درمصارف پزشکی داروسازی و درصنعت کاربردهای فراوانی دارد از بین 67 نمونه خاک ازمناطق مختلف ایران درمجموع 6گونه متفاوت با توجه به خصوصیات مورفولوژیکی اندازه گیری قطرکلنی بعداز14روز رنگ اسپورتعدادانشعابات قارچ اندازه کنیدی کنید یوفور وفیالید شناسایی گردید مقدار قند آزاد شده حاصل ازآنزیم پکتیناز ازهرنمونه درروزهای مختلف ازروز چهارم تا سی و یکم به مدت یک ماه با معرف DNS اندازه گیری شده آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار EXCELانجام شد و آزمون مقایسه ای T-test تفاوت معنی داری درسطح 5 درصد بین ایزوله ها نشان داد از بین گونه های موجود گونه P.nigricans بالاترین فعالیت و گونه P.communeکمترین فعالیت پکتینازی را دارند آزمون بیماری زایی نشان دادتمامی گونه های شناسایی شده توانایی بیماری زایی روی میوه مرکبات را داشته و گونه P.nigricans بیشترین اثرتخریبی روی میوه را دارد.

کلیدواژه ها

آزمون بیماریزایی، ازمون مقایسه ایt-test، پنی سیلیوم، فعالیت پکتینازی، مرکبات، معرفDNS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.