بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های نوین در مدیریت کارآفرینی و توسعه کسب و کار، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NEMBD-3-4_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهری طاهری

استادیار، هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور ،ایران

محسن پیروی بادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش مدیریت منابع انسانی دانشگاه پیام نور، مرکز مهریز

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان می باشد. روش تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و از جهت ماهیت توصیفی- علی است. جامعه آماری این مطالعه مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان می باشد. تعداد مدیران ارشد در این شرکتها ۷۵۰ نفر می باشد، به استناد جدول مورگان حجم نمونه برابر ۲۵۴ برآورد و روش تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در مورد پرسشنامه استاندارد شامل ۳۴ سوال بود که روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و متخصصان، کارشناسان مدیریت و پایایی آن ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای همه شرایط بیشتر از ۰. ۷ تایید شد. در این پژوهش بر اساس ادبیات و مدل مفهومی ۷ فرضیه ارائه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (با استفاده از نرم افزار SPSS) و آمار استنباطی (با استفاده از نرم افزار PLS) استفاده شد. یافته ها تمامی فرضیه ها و برازش مناسب مدل تحقیق را تایید می کند نتایج نشان داد که که صرفا داشتن سیستم های اطلاعاتی حسابداری موثر کافی نیست و لازم است که سیستمی داشته باشیم که فرآیند آماده سازی و افشای اطلاعات مالی و غیرمالی برای ذینفعان را کنترل می کند. سپس می توانیم بگوییم که سیستم کنترل داخلی، اجتناب از ریسک خطاهای غیرعمدی یا کلاهبرداری عمدی، یا به حداقل رساندن آنرا ممکن می سازد، لذا مدیرانی که تصمیمات موفقیت آمیزی را اتخاذ می کنند متعلق به شرکت هایی با عملکرد غیرمالی بهتر هستند، همچنین کیفیت اطلاعات غیرمالی متغیر مهمی است که به عنوان واسطه ای برای رابطه بین سیستم های اطلاعاتی و کنترل، و موفقیت کسب و کار عمل می کند.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری موفق ، کیفیت سیستم های اطلاعاتی، کیفیت اطلاعات غیر مالی و کیفیت سیستم کنترل داخلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.