بررسی رابطه در نظر گرفتن پیامدهای آتی سازمان با سبک های مدیریت تعارض از طریق الگوهای تصمیم گیری هوشیارانه و الگوهای تصمیم گیری فوق هوشیارانه (مورد مطالعه: سازمان های دولتی یزد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های نوین در مدیریت کارآفرینی و توسعه کسب و کار، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NEMBD-3-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی طاهری

استاد یار، هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور ،ایران

نوریه کوشکی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی، گرایش منابع انسانی اسلامی دانشگاه پیام نور، مرکز یزد

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی رابطه در نظر گرفتن پیامدهای آتی سازمان با سبک های مدیریت تعارض از طریق الگوهای تصمیم گیری هوشیار (مورد مطالعه: سازمان های دولتی یزد)می باشد. روش تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و از جهت ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مدیران سازمان های دولتی یزد به تعداد ۲۸۰ می باشد. به استناد جدول مورگان حجم نمونه برابر با ۱۶۲ نفر برآورد و به روش تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در مورد پرسشنامه استاندارد شامل ۱۶ سوال بود که روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و متخصصان، کارشناسان مدیریت و پایایی آن ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای همه شرایط بیشتر از ۰. ۷ تایید شد. در این پژوهش بر اساس ادبیات و مدل مفهومی ۶ فرضیه ارائه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (با استفاده از نرم افزار SPSS) و آمار استنباطی (با استفاده از نرم افزار PLS) استفاده شد. یافته ها تمامی فرضیه ها و برازش مناسب مدل تحقیق را تایید می کند. آزمون فرضیه ها ثابت کرده است که درک تعارض و چگونگی مدیریت آن در سازمان، اموری حیاتی هستند و بیشتر تلاش های کارکنان، در این راستا است، تاثیرگذاری کارمندان، گروه ها و سازمان ها، به چگونگی مدیریت تعارض در محل کار، توسط افراد بستگی دارد، نتایج تحقیق حاضر بینشی نسبت به فرآیندهای روانی ارائه می دهد که زمینه ساز اولویت بخشی به سبک های مدیریت تعارض تعاملی در برابر سبک های مدیریت تعارض رقابتی هستند. نتایج، پشتیبانی قوی برای این ادعا ارائه می نمایند که پیامدهای آتی سازمان با سبک های مدیریت تعارض، پیوند دارد. یافته های این تحقیق دارای مفاهیمی برای طرف های مذاکره کننده و تعاملات استراتژیک اجتماعی است. تمرکز بر پیامدهای آتی، می تواند برای هر دو طرف مذاکره کننده دارای مزیت هایی باشد.

کلیدواژه ها

الگوهای تصمیم گیری هوشیار، الگوهای تصمیم گیری فوق هوشیار، پیامدهای آتی سازمان و سبک های مدیریت تعارض

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.