رویکرد کارآفرینی به فناوری اطلاعات در جهت بهینه سازی مصرف در مراکز فرهنگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: ENTCONF06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی دلبری

کارشناس ارشد برنامه ریزی فرهنگی و معاون مدیر فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

تلاشها در جهت رفع نیازهای جامعه بشری چرخه تولید و مصرف را در جامعه به عنوان اقتصاد زندگی اجتماعی او بوجود آورده است . بدیهی است مصرف صحیح منابع، لازمه یک جامعه پیشرو بوده و مقوله مصرف بویژه در منابع محدود یا کالاهایی که هزینه تولید بالائی یا سطح تقاضای بالایی دارند، باید مورد توجه برنامه ریزان و مردم باشد. هرچند در این جریان باید به تولید کیفی تر و به صرفه تر نیز اهتمام ورزید، اما الگوی مصرف به عنوان یک عنصر فرهنگی تاثیرگذار در عرصه اقتصاد و جامعه که بعد دینی انسانی آن نیز قابل توجه است، باید در جهت سوق دهی به مصرف صحیح تر و پایدارتر گسترش یابد، تا هم از صرفه جویی حاصل از کاهش تلفات مصرف نادرست، و هم تزریق هزینه صرفه جویی شده به بخشهای دیگر جامعه، امکان استفاده اقشار ضعیفتر جامعه از حداقل نیازهای مصرفی و نیز شرایط عادلانه تر در این مسیر فراهم گردد. موضوع بهینه سازی مصرف که با رویکردی کارآفرینانه در این مقاله مد نظر می باشد، بخشی از مصارف فرهنگی است که مستقیما درگیر تولید، چاپ و نشرکتب، مجلات و بولتن ها است و نیز گزارش ها و محصولات مکتوبی است که یا به عنوان کارکرد عمده مراکز فرهنگی بصورت تخصصی مورد توجه است، یا به عنوان قسمتی از کارکردهای یک سازمان در بخش فرهنگی آن که تبعا بیشتر مصارف این مراکز را مصارف کاغذی و چاپی دربرمی گیرد. فناوری IT کمک مهمی به ایجاد کارآفرینی و نو آوری در حوزه های متععد نموده و توانسته است ضمن سرعت بخشی به امور و استفاده بهتر از فرصت ها به دستاوردهای نوین قابل توجهی در کاهش هزینه ها و مصارف عمومی بیانجامد که استفاده از شبکه های ارتباطی و فایل ذخیره سازی فایل ها بصورت لوح فشرده و ...، این امکان را تحقق بخشیده است. در مراکز فرهنگی یکی از مهمترین بخشهای پرهزینه و پرمخاطب، بخش کتب نشریات بولتن هاست، و فناوری IT در استفاده بهینه در این زمینه موثر خواهد بود. این فناوری علاوه بر این که انجام فرآیند را بهینه می کند، در استفاده مفید از زمان نیز به افراد یاری رسانده و مصرف منابع را کاهش دهد و مدیریت بر منابع را نیز تسهیل می کند.

کلیدواژه ها

رویکرد کارآفرینی، الگوی مصرف، فناوری اطلاعات، مراکز فرهنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.