تهیه فیلم فعال دو لایه پلی لاکتیک اسید/ نانوالیاف سلولز حاوی نانوامولسیون اسانس آویشن دنایی و نیسین و ارزیابی آن روی افزایش ماندگاری گوشت گوساله

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علوم
  • کد COI اختصاصی: CMTS03_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید علامه برازنده

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه بوعلی سینا،

محمدرضا پژوهی الموتی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه بوعلی سینا

مهران مرادی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه ارومیه

چکیده

این مطالعه با هدف سنتز فیلم پلی لاکتیک اسید پوشش داده شده با نانوالیاف سلولز حاوی غلظت های مختلف نانوامولسیون اسانس آویشن دنایی و نیسین انجام گرفت. پس از ارزیابی خصوصیات فیزیکی مکانیکی فیلم ها، تاثیر فیلم های تهیه شده در افزایش ماندگاری گوشت گوساله نگهداری شده در ۴ درجه سانتی گراد با بررسی ویژگی های میکروبی ( شماره باکتری های مزوفیل هوازی و سرماگراها) و شیمیایی ( TVN و pH) نمونه ها طی مدت ۱۲ روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف نانوامولسیون اسانس و نیسین، باعث بهبود خواص فیزیکومکانیکی و نفوذناپذیری فیلم دو لایه شد. شمارش باکتری های هوازی مزوفیل و سرماگراها در نمونه های بسته بندی شده با فیلم های حاوی نانوامولسیون اسانس و نیسین به صورت معنی داری (۰/۹۵> P) نسبت به نمونه کنترل کمتر بود. همچنین بهترین نتیجه مربوط به ترکیب نانوامولسیون اسانس و نیسین در غلظت های ۲ درصد نانوامولسیون و نیسین ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ ppm مشاهده گردید. مقادیر TVN و pH در نمونه کنترل بالاتر از نمونه های بسته بندی شده با فیلم های ضد میکروب دو لایه بود، بطوریکه pH و TVN نمونه کنترل به ترتیب در روز صفر ۷/۷۷ و ۳۵/۸۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم گوشت بود و در روز ۱۲ به ۷/۷۷ و ۳۵/۸۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم رسید که بسیار بالاتر از نمونه های بسته بندی شده بود. با توجه به نتایج، استفاده از فیلم پلی لاکتیک اسید پوشش داده شده با نانوالیاف سلولز حاوی غلظت های مختلف نانوامولسیون اسانس و نیسین می تواند روش مناسبی برای افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت گوساله باشد.

کلیدواژه ها

پلی لاکتیک اسید، نانوامولسیون، آویشن دنایی، اسانس، نیسین، نانو الیاف سلولز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.