ارزیابی محتوای فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی کورکومین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علوم
  • کد COI اختصاصی: CMTS03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران،

هاجر رجایی لیتکوهی

استادیارگروه نانوزیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران،

سمیه رهایی

استادیارگروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

مصطفی گواهی

استادیارگروه نانوزیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

چکیده

زردچوبه با نام علمیCurcuma longa L. یک گیاه علفی و چند ساله، از خانواده Zingiberaceae است که در نواحی گرمسیری رشد می کند. زردچوبه دارای متابولیت های ثانویه فنولی و خاصیت های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. هدف از این مطالعه بررسی سنجش وجود ساختارهای کورکومینوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره ی زردچوبه است. بدین منظور ساختار کورکومینوئیدی عصاره زردچوبه با استفاده از آزمون های فیتوشیمیایی (فنول کل و فلاونوئید کل) برای تعیین متابولیت های ثانویه، تعیین فعالیت مهاری آنتی اکسیدانی (DPPH) و آنالیز طیف سنجی مرئی-فرابنفش (UV-Vis) مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی نتایج بدست آمده حاصل از آزمون فیتوشیمیایی بیانگر حضور ترکیبات فنولی (۰/۳۶± ۳/۸۱ میلی گرم گالیک اسید) و فلاونوئیدی (۳/۶۲±۹۲/۷۵ میلی گرم کوئرستین) است و یافته های UV وجود کورکومینوئید در عصاره ی اتانولی را تایید می کند. نتایج آنالیز DPPH نشان دهنده ی وابستگی خاصیت مهارکنندگی رادیکال آزاد به غلظت های مختلف عصاره زردچوبه می باشد که با افزایش غلظت، میزان DPPH نیز افزایش می یابد به گونه ای که بیشترین میزان مهارکنندگی ۵۶/۹۹ % در غلظت ۲۰۰ میکروگرم برمیلی لیتر از عصاره مشاهده شد. نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد عصاره ی اتانولی زردچوبه دارای ترکیبات کورکومینوئیدی است و ساختار این ترکیب در طی روش سنتز حفظ شده است و روش عصاره گیری اتانولی، روش مناسبی برای تهیه ی کورکومین از زردچوبه می باشد.

کلیدواژه ها

عصاره زردچوبه، فعالیت مهاری آنتی اکسیدانی (DPPH)، ترکیبات فنولی، کورکومین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.