بررسی اثر مالیات های اسلامی (خمس ، زکات، ..) در کاهش فقر درجهان اسلام
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ESMIW07_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
دانشجوی دکتر اقتصاد اسلامی پیام نور تهران
کارشناس ارشد مدیریت پیام نور واحد ری
چکیده
امروزه در فضای بین المللی مباحث مربوط به تامین مالی اسلامی اهمیت بسیار بالایی یافته است . نیازهای فراوان مالی پروژه های عمرانی و صنعتی کشور و لزوم تامین مالی این طرح ها از منابع داخلی و خارجی مطابق با موازین شرع، ضرورت پرداختن به این مباحث را دوچندان میکند. مروری بر آیات و روایات وارده در حوزه اقتصاد نشان میدهد که در اسلام، فقر و بی عدالتی های اجتماعی پدیده ای مذموم شناخته شده و یکی از اهداف مهم نظام اسلامی و به تبع آن اقتصاد اسلامی از بین بردن این موارد میباشد. از این رو، در جامعه اسلامی لازم است تمام روابط اقتصادی و مالی به نحوی تنظیم گردد که نظام اقتصادی بتواند در راستای تامین اهداف مورد نظر اسلام حرکت کند. از سوی دیگر، نظام تامین مالی اسلامی به عنوان یکی از ابعاد نظامی جامع تر به نام اقتصاد اسلامی ، نسبت به تامین اهداف مورد نظر اسلام در حوزه اقتصاد دارای وظیفه بوده و نمیتواند نسبت به این اهداف بی تفاوت و یا کم توجه باشد. از این رو میتوان ادعا کرد که تلاش در جهت رفع فقر و تقویت عدل و احسان در جامعه از اهداف اصلی نظام مالی اسلام است . مالیات و سیاست های مالیاتی اسلامی در ابعاد مختلفی با مالیات و سیاست های مالیاتی در اقتصاد جدید مشابهت زیادی دارد و موازی با اهداف رشد اقتصادی کشورهاست ؛ هدفی که همه کشورها همواره در تلاش برای رسیدن به آن هستند.. بنابراین جستجوی راه حل های مناسب جهت ساماندهی این ارتباط موجب افزایش کارایی پرداخت های مالی مردم می شود. بی شک تامل جدی در این بحث میتواند فرایند اقتصاد اسلامی را توسعه بخشد و نقش آن را در کل اقتصاد کشور پر رنگ تر نماید.کلیدواژه ها
تامین مالی اسلامی ، خمس ، زکات، مالیات های اسلامی .مقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.