استراتژی های مدیریت پسماند کشاورزی در روند پایداری زیست محیطی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW07_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید مظلوم زوارق

گروه کشاورزی، واحد مراغه،دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

در سطح جهان، ضایعات کشاورزی فراوان هر روز برای برآورده کردن نیازهای روزافزون جمعیت در حال رشد تولید می شوند. مدیریت محدود ویا نادرست آن، نیاز فوری به طراحی استراتژی هایی برای استفاده و ارزش گذاری به موقع آنها، برای پایداری کشاورزی و امنیت انسانی -غذایی و سلامت ایجاد کرده است .این ضایعات از منابع مختلفی از قبیل بقایای پروش دام ، آبزیان، محصولات و صنایع کشاورزی ایجاد می شوند. جزء اصلی بقایای گیاهی و ضایعات کشاورزی و صنعتی ، سلولز (فراوانترین بیوپلیمر) و پس از آن لیگنین و همی سلولز (زیست توده لیگنوسلولزی) است . ضایعات کشاورزی و فرایند دفع آنها یک مسئله جهانی است زیرا اکثریت قریب به اتفاق آن در حال حاضر سوزانده یا در خاک مدفون میشوند که این مسئله باعث آلودگی هوا، آب و گرم شدن کره زمین می شود. از دیرباز، برخی از بقایای گیاهی به عنوان سوخت ، علوفه حیوانات،ساخت سقف های کاهگلی ، کمپوست سازی، مالچ پاشی خاک، چوب کبریت و تولید کاغذ استفاده می شده است . اما، زیست توده لیگنوسلولزی می تواند به عنوان منبع پایداراز سوخت زیستی (بیودیزل، بیواتانول، بیوگاز، بیوهیدروژن) و انرژی زیست بکار رود. با جایگزین کردن این منبع پایدار انرژی با سوخت های فسیلی می توان راه حلی به مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی کره زمین و کمبود سوخت های فسیلی پیدا کرد بنابراین ، ارزشگذاری بقایای لیگنوسلولز با تولید محصولات با ارزش افزوده از جمله کودهای زیستی ، آجرهای زیستی ، زغالسنگ زیستی ، پلاستیک های زیستی ، کاغذ، سوخت های زیستی ، آنزیم های صنعتی ، اسیدها ی آلی و غیره می تواند بر اقتصاد زیستی تاثیر بگذارد. بر اساس استراتژیهای مختلف مدیریت پسماندها، که شامل »کاهش «، »استفاده مجدد« و »بازیافت « ضایعات برای تقویت کشاورزی پایدار و به حداقل رساندن آلودگی زیست محیطی است . این بررسی شامل استراتژیهای مختلف مدیریت پسماند های کشاورزی مبتنی بر اقتصاد زیستی دایره ای است که شامل »کاهش «، »استفاده مجدد« و »بازیافت « این ضایعات برای تقویت کشاورزی پایدار و به حداقل رساندن آلودگی زیست محیطی است .

کلیدواژه ها

پسماند کشاورزی،پایداری زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.