بررسی تنوع ژنتیکی جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بدست آمده از موارد ورم پستان گاو در شهر تبریز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-18-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان مهدوی

استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی ، مراغه، ایران

چکیده

باکتری پسودوموناس آئروژینوزا از مهمترین پاتوژن های فرصت طلب بوده که موجب بروز ورم پستان های تحت بالینی مقاوم به درمان در گاوهای شیری می باشد. بررسی الگوی ژنتیکی ایزوله ها، در مدیریت عفونت های ناشی از این باکتری ضروری است. هدف از این مطالعه، بررسی تنوع ژنتیکی جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بدست آمده از موارد ورم پستان گاو در شهر تبریز بود. در این مطالعه توصیفی مقطعی، از ۲۰۰ راس گاو مبتلا به ورم پستان در گاوداری های شهر تبریز نمونه گیری انجام شد. پس از انجام آزمایشات بیوشیمیایی اختصاصی و رنگ آمیزی، موارد مثبت جهت آزمایشات مولکولی مورد استفاده قرار گرفتند. از مجموع ۲۰۰ مورد گاو مبتلا به ورم پستان، ۹۰ ایزوله (%۴۵) پسودوموناس آئروژینوزا شناسایی شد. نتایج حاصل از RAPD-PCR نشان داد که ۸۰ ایزوله (۹/%۸۸) از نمونه های تحت مطالعه، با هر دو پرایمر مورد استفاده، قابل تایپ بودند و ۱۰ ایزوله (%۱۰) با پرایمرهای مورد استفاده تایپ نشدند. ایزوله های تایپ شده در ۱۴گروه مجزا قرار داشتند و هر کدام حاوی چندین نمونه پسودوموناس آئروژینوزا بودند. گروه های I و VII بیشترین ایزوله را داشتند و گروه های IX، X و XII دارای کمترین ایزوله بودند. نتایج نشان داد که RAPD-PCR، روش ابزار ژنوتیپ بندی با قدرت افتراق بالا در مطالعات اپیدمیولوژی و پلی مورفیسم سویه های پسودوموناس آئروژینوزا می باشد. با توجه به داده های این مطالعه، کنترل منابع عفونت در ورم پستان ناشی از این باکتری، جهت کنترل و پیشگیری از انتقال این باکتری تاکید می شود.

کلیدواژه ها

پسودوموناس آئروژینوزا, ورم پستان گاو, RAPD-PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.