مقایسه خاصیت آنتی باکتریایی رنگدانه پرودیجیوزین باکتری سراشیا مارسسنس و رنگدانه کاروتنوئیدی رودوترولا بر روی سودوموناس آئروژینوزا و آسنیتوباکتر بومانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-18-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره رحیمیان ظریف

استاد یارگروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

زهرا کامیابی

کارشناسی ارشد گروه میکروبیلوژی ،گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

منصور بیات

استاد تمام، گروه پاتوبیولوژی ، واحد علوم و تحقیقات،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران

چکیده

شناسایی ترکیب های ضد میکروبی جدید، راهی برای مقابله با گسترش روز افزون مقاومت باکتری ها است که رنگدانه های باکتریایی، یکی از ترکیب های ضد میکروبی می باشند. بیشترین عامل ایجاد عفونتهای مقاوم به درمان در انسان و حیوان، باکتریهایی مثل سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتر می باشد. هدف از انجام این تحقیق، مقایسه خاصیت آنتی باکتریایی پیگمان پرودیجیوزین از باکتری سراشیا مارسسنس و پیگمان کاروتنوئیدی رودوترولا گلوتینیس، بر روی سودوموناس آئروژینوزا و آسنیتوباکتر، می باشد. بعد از جداسازی باکتریها و شناسایی با استفاده از تستهای افتراقی، استخراج پیگمان سراشیا مارسسنس(PTCC:۱۱۱۱ ) و رودوترولا (۵۲۵۶PTCC:)، از طریق کروماتوگرافی صورت گرفت. جهت ارزیابی اثر رقت های مختلف پیگمان ها بر روی باکتری ها از میکروپلیت های ۹۶ خانه ای استریل استفاده شد و حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی(MBC) به روش میکرو دایلوشن براث تعیین شد. چاهک گذاری با حجم های مختلف از رنگدانه ها صورت گرفت. از ۵۰ نمونه گرفته شده، ۲۶ نمونه لحاظ وجود دوباکتری مثبت شدند که همگی آنها نسبت به آنتی بیوتیک کولیستین حساس و نسبت به آنتی بیوتیک های جنتامایسین، ایمی پنم، سفتازیدیم، آمیکاسین و سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. پس از تاثیر هر دو رنگدانه برروی سودوموناس آئروژینوزا بیشترین MBC مشاهده شده ۲۵ میکرولیتر ، و پس از تاثیر رنگدانه پرودیجیوزین بر روی باکتری آسنیتوباکتر ، بیشترین MBC، ۲۵/۶ میکرولیتر و این مقدار برای رنگدانه کاروتنوئیدی ۲۵ میکرولیتر بوده است. در چاهک گذاری نیز بیشترین میانگین قطر هاله عدم رشد مربوط به دو رنگدانه بر علیه این دو باکتری، در حجم ۲۰۰ میکرولیتر مشاهده شد.

کلیدواژه ها

سودوموناس آئروژینوزا, آسینتوباکتر, پرودیجیوزین, سراشیا مارسسنس, رودوترولا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.