تحلیل محتوای متن مطالعات چهارم ابتدایی براساس مدل ویلیام رومی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-9-1_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره دیلم

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد علی آباد کتول

رضا شیرازی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، استاد دانشگاه آزاد علی آباد کتول

الهام کردکتولی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد علی آباد کتول

فاطمه جمالی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد علی آباد کتول

کوثر مسعودی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد علی آباد کتول

چکیده

با توجه به گسترش منابع درسی، تکنیک های آموزشی نیازمند تغییرات و به روز شدن می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه چهارم به روش ویلیام رومی انجام شده است. این پژوهش از نوع تحلیلی و برای بررسی داده ها از ارزش های توصیفی: فراوانی، ضریب، رسم نمودار و محاسبه یادگیری دانش آموزان در رابطه با متن کتاب انجام شده است. یافته های تحقیق که با درصد ۱۹/۰ به دست آمده است نشان می دهد که متن کتاب بین درصد استاندارد ویلیام رومی یعنی بین ۴/۰ تا ۵/۱ می باشد و متن کتاب به صورت پویا و فعال ارائه شده است. با توجه به ضریب درگیری بدست آمده مشخص می شود متن کتاب مطالعات چهارم ابتدایی دانش آموز را در جهت یادگیری و تفکر یاری می کند از آنجا که مطالعات اجتماعی یک حوزه مهم یادگیری است و از انسان و تعامل او با محیط های گوناگون مورد بحث و بررسی است باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد از درصد تعیین شده ویلیام رومی بالاتر می باشد و کتاب بصورت غیرفعال ارائه شده است. با توجه به ضریب درگیری بدست آمده مشخص می شود متن کتاب مطالعات چهارم ابتدایی دانش آموز را در جهت یادگیری و تفکر یاری نمی کند و باید مورد بحث و بررسی بیشتری قرار بگیرد زیرا مطالعات اجتماعی یک حوزه مهم یادگیری است که از انسان و تعامل او با محیط های گوناگون موردتوجه مخاطبان است.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، تکنیک ویلیام رومی، مطالعات اجتماعی پایه چهارم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.