ارائه یک سیستم برنامه ریزی تولید سلسله مراتبی برای محیط های ترکیبی MTO/MTS ( با یک مطالعه موردی )

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی ترابی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

محمود عبادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه تهران

مرضیه رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه تهران

حسن شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

در این مقاله یک ساختار سلسله مراتبی و یکپارچة برنامه ریزی تولید و مواد برای محیط های ترکیبی MTS/MTO ارائه شده است . این ساختار دارای چهار سطح مختلف تصمیم گیری بوده و برای هر سطح یک مدل تصمیم گیری مناسب توسعه یافته است . سطح اول مربوط به فرآیند رد یا پذیرش سفارشات MTO و برآورد ظرفیت های موردنیاز سفارشات پذیرفته شده است . در این مرحله با توجه به اهمیت سفارشات و ظرفیت در دسترس که برای محصولات MTS و MTO مشترک می باشد، ترکیبی از سفارشات ورودی پذیرفته شده و بقیه سفارشات رد می شوند . مراحل بعدی نیز طبق منطق سیستم MRP II مربوط به برنامه ریزی محصولات MTS می باشند . بدین ترتیب در سطح دوم، از یک مدل ریاضی عدد صحیح برای حل مسئله برنامه ریزی تولید ادغامی ) (AP استفاده شده و هدف تعیین سطوح بهینه تولید، موجودی، پیمان کاری و اضافه کاری برای محصولات ادغامی در پریودهای ادغامی می باشد . در سطح سوم، برنامة ادغامی تهیه شده در سطح دوم با استفاده از یک مدل تفکیک مناسب به برنامه اصلی تولید ) (MPS در سطح مدل های محصولات قابل فروش و پریودهای غیرادغامی تبدیل می شود . نهایتاً در سطح چهارم نیز با توجه به MPS تعیین شده در سطح سوم و سایر داده ها نظیر زمان تدارک خرید اقلام، برنامه زمانی سفارشات خرید ( ماجول (MRP از طریق اجرای یک مدل ریاضی مختلط عدد صحیح تعیین می گردد . همچنین به منظور پویا نمودن این ساختار برنامه ریزی و بهنگام سازی سیستماتیک برنامه ها در سطوح مختلف، از رویکرد افق غلتان در هر یک از این سطوح استفاده شده است . ساختار پیشنهادی برای یک سازندة بزرگ وسایل الکترونیکی ( شامل انواع تلویزیون، رادیوپخش خودرو و مانیتور ) به اجرا در آمده و نتایج بدست آمده بیانگر کارایی بالای این رویکرد در برنامه ریزی یکپارچه تولید و مواد در این شرکت تولیدی می باشد .

کلیدواژه ها

برنامه ریزی تولید سلسله مراتبی ) )-HPP محیط های ترکیبی -MTS/MTO افق غلتان - برنامه ریزی عدد صحیح

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.