پیش بینی ابتلا به افسردگی و اضطراب بیماری یا تشدید آنها با بررسی طرحواره های ناسازگار اولیه در دوران شیوع ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان درمانی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSTHIR02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا محمدی

دانشجوی دکترای روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمد نریمانی

استاد گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه میان طرحواره های ناسازگار اولیه و احتمال ابتلا یا تشدید افسردگی و اضطراب بیماری در دوران شیوع ویروس کووید۱۹ بود.روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری دانش آموزان دختر دبیرستان های غیر انتفاعی شهرستان تبریز در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بود. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شده و تعداد ۱۲۰ نفر از افراد افسرده و مبتلا به اضطراب بیماری بر اساس معیارهای ورود و خروج به پژوهش ، پرسشنامه های اضطراب بیماری- خودبیمارانگاری- ایوانز((۱۹۸۰ ، پرسشنامه افسردگی بک((۱۹۶۱ و طرحواره های یانگ فرم کوتاه((۲۰۰۳ پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۲۵ و روش آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفت. بر اساس اطلاعات به دست آمده از این پژوهش برخی از حیطه های طرحواره های ناسازگار ای اولیه توانایی پیش بینی ابتلا یا تشدید افسردگی و اضطراب بیماری در دوران پاندمی کرونا را دارا هستند. برهمین اساس حیطه محرومیت هیجانی ۳۰درصد، بازداری هیجانی ۴۰ درصد، رهاشدگی ۴۳ درصد، بی اعتمادی ۲۵ درصد، انزوا ۳۸ درصد ،نقص ۴۰ درصد، شکست ۳۸ درصد ،آسیب پذیری ۴۳ درصد، اطاعت ۲۰ درصدو معیارهای سرسختانه ۳۰ درصد توانایی پیش بینی اضطراب بیماری و افسردگی را در دوران پاندمی کرونا را دارند. لازم به ذکر است که حیطه های خویشتن داری، استحقاق، ایثار ، گرفتاری و وابستگی توانایی پیش بینی افسردگی و اضطراب در این دوران را نداشتند. طرحواره های ناسازگار اولیه توانایی پیش بینی اضطراب بیماری و ابتلا یا تشدید افسردگی در دوران پاندمی ویروس کرونا را دارا هستند.

کلیدواژه ها

طرحواره های ناسازگار اولیه ،اضطراب، افسردگی ،کووید۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.