مروری بر الگوریتم های مبتنی بر قفل کنترل همروندی تراکنش ها در پایگاه داده های توزیع شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی یافته های نوین علوم و تکنولوژی با محوریت کامپیوتر، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: DSCONF09_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ پدیداران مقدم

استادیار گروه کامپیوتر ، مجتمع آموزش عالی فنی مهندسی اسفراین

سیده فرشته حسینی عزیز

دانشجوی کارشناسی ارشد ، موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

چکیده

مکانیزم های کنترل همروندی، برای حفظ نتیجه مطلوب در میان تراکنش های متضاد و حفظ سازگاری پایگاه داده ها استفاده می شوند . وقتی چندین تراکنش همزمان به داده های مشترکی دسترسی پیدا می کنند، در صورتی که از الگوریتم های کنترل همروندی پشتیبانی نشود، به احتمال بسیار زیادی تداخل رخ خواهد داد و این مسئله باعث ایجاد مشکل در ناسازگاری پایگاه داده و مواردی از این دست خواهد شد.در این پژوهش سعی شده تا انواع متفاوتی از الگوریتم های کنترل همروندی تراکنش در سیستم های پایگاه داده را شرح دهیم . از اولین الگوریتم های مورد استفاده در این زمینه الگوریتمهای قفل گذاری بودند که به دلیل احتمال رخداد بن بست چندان از آن استفاده نمی شود.در این مقاله مروری به بررسی عملکرد چند الگوریتم کنترل همروندی تراکنش ها پرداخته ایم و در پایان به مقایسه آنها در جهت ارتقای کارایی سیستم پایگاه داده می پردازیم .

کلیدواژه ها

کنترل همروندی، سیستم پایگاه داده، بن بست ، قفل دو فاز ، Timestamp، PL۲

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.