معیارهای طراحی و پیادهسازی یک سامانه پنهاننگاری امن با نگرش پدافند غیرعامل
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SAPD-2-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
چکیده
مولفههای سری بودن و سری ماندن باعث کاهش آسیبپذیری و ارتقای پایداری و تسهیل مدیریت امنیت در برابر تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن میشود. عادی جلوهکردن ارتباط، یکی از بارزترین و مهمترین مسئلههای پنهان نگاری است. از اینرو پنهاننگاری، از اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدات نرمافزاری و الکترونیکی و دیگر تهدیدات جدید دشمن بهمنظور حفظ و صیانت شبکههای اطلاعرسانی، مخابراتی و رایانهای به شمار میرود. یک کانال ارتباطی ناامن که امکان ارسال رسانه های رقمی - صوت، تصویر و ویدئو - از طریق آن وجود دارد، و دسترسی به طرف مقابل ارتباط (همان گیرنده مورد نظر) از این کانال امکان پذیر است، عملا پنهان نگاری روی چنین بستری قابل پیادهسازی است که با در نظرگرفتن شرایط و معیارهای ویژه و همچنین مجموعه اقداماتی، صرفنظر از منشاء تهدید، از اطلاعات مورد نظر حفاظت مینماید. در این مقاله این شرایط و معیارهای ویژه که باید قبل از طراحی محصول پنهانسازی (محدودیت های طراحی) رعایت شود، به همراه ارائه یک مطالعه موردی، بررسی شده است.کلیدواژه ها
پنهاننگاری, رمزنگاری, واترمارکینگ, سیستم فایل پنهاننگاری شدهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.