اثرات ضدقارچی چندگیاه دارویی درجلوگیری ازکپک آبی و سبز پرتقال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA06_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب فتوحیان

کارشناس ارشد بیماریهای گیاهی

پرویز رهبریان

کارشناس ارشد باغبانی

چکیده

دراین تحقیق گونه های Penicillium digitatum Penicillium italicum بعنوان عامل کپک آبی و سبز پرتقال درجیرفت ازمیوه های الوده جداسازی شدند و پس ازعصاره گیری گیاهان دارویی به روش ماسیراسیون اثرات ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی سه گیاه دارویی آویشن - بومادران و رزماری با غلظت های مختلف 25و50و75و100درصد با سه تکرار روی گونه های P. italicum , P. digitatum مورد بررسی قرارگرفت و میزان هاله رشد میسلیوم های قارچ برای هرتیمار اندازه گیری و درصد بازدارندگی محاسبه ونتایج بصورت فاکتوریل درقالب کامل تصادف ی با استفاده ازنرم افزار sas انالیز شد و نتایج نشان داد که عصاره آویشن بیشترین تاثیر و رزماری و بومادران به ترتیب کمترین تاثیر را برمیزان بازدارندگی رشد گونه های P. italicum , P. digitatum از خود نشان دادند همچنین نتایج نشان داد که عصاره های آبی بیشترین تاثیر و عصاره های الکلی کمترین تاثیر و بین غلظت های مختلف عصاره غلظت 100درصد بیشترین و سپس غلظت های 50و75و25درصد به ترتیب کمترین تاثیر را برمیزان بازدارندگی رشد قارچ داشتند.

کلیدواژه ها

پنیسیلیوم، ضدقارچ، عصاره، کپک آبی و سبزپرتقال و گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.