بررسی بیمارستان های صحرایی ش.م.ه از منظر پدافند غیرعامل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAPD-3-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود عسگری

محمد میرزایی

ساسان سوادکوهی فر

چکیده

آنچه در این تحقیق صورت پذیرفته است، تهیه و تدوین روش ها، الزامات و ملاحظاتی جهت طراحی بیمارستان های صحرایی ش.م.ه در دو نوع سیار و ثابت از منظر پدافند غیرعامل می باشد. مطالعات، طراحی و ساخت این نوع مراکز درمانی از اهمیت قابل توجهی در پشتیبانی دفاعی حوزه سلامت و درمان کشور در شرایط بحرانی برخوردار می باشد و تعداد زیادی از این مراکز درمانی در زمره مراکز حساس و مهم کشور می باشند. بررسی سیر تحول این گونه مراکز درمانی در طول هشت سال دفاع مقدس و سایر جنگ ها نشان داده است، این گونه مراکز به طور مستقیم و غیرمستقیم مورد هدف تهدیدات طبیعی و انسان ساز اعم از متعارف و غیرمتعارف قرار گرفته اند. لذا تدوین روش ها و ملاحظاتی جهت طراحی معماری و مکان یابی بیمارستان های صحرایی ش.م.ه از منظر پدافند غیرعامل بسیار ضروری بوده و هدف این تحقیق می باشد. در تحقیق حاضر که از نوع علمی، کاربردی می باشد، از روش مطالعات کتابخانه ای، میدانی و تدوین پرسش نامه برای گردآوری داده ها و اطلاعات استفاده شده و روش تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل توصیفی می باشد. روند کلی تحقیق بدین شکل است که پس از طرح تحقیق که شامل بیان و اهداف موضوع، پیشینه موضوع، سوالات و قلمرو موضوع می باشد، نوع و روش تحقیق بیان گردیده است. سپس با استفاده از پرسش نامه، شاخص های تعیین شده برای طراحی بیمارستان صحرایی امن، مطرح و بیان شده است. سپس نتایج پرسش نامه در رسیدن به طرح مورد نظر مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه، به تجزیه و تحلیل آن پرداخته شده و ملاحظات کلی طراحی بیمارستان صحرایی مورد بحث قرار گرفته است. سپس اهداف پدافند غیرعامل در حوزه بیمارستان صحرایی ش.م.ه بازگو شده و در ادامه به تاریخچه احداث بیمارستان صحرایی در دوران دفاع مقدس و انواع آن اشاره شده و پس از بحث در حوزه مبانی معماری از نظر پدافند غیرعامل در طراحی فضاهای امن، به طور موردی اجزاء بیمارستان های صحرایی امن در برابر تهدیدات نامتعارف بازگو شده و در پایان نمونه هایی کاربردی از یک بیمارستان صحرایی امن در برابر انواع تهدیدات ارائه شده است.این تحقیق انشاءالله می تواند رهیافت های موردی و موضوعی وسیعی را برای تحقیقات بعدی فراهم نماید.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل, بیمارستان صحرایی, تهدیدات ش.م.ه, طراحی, پناه گاه شبکه حسگر بی سیم, سیستم عامل شبکه حسگر بی سیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.