مدیریت مشارکتی منابع آب کشاورزی و مولفه های موثر بر آن مطالعه استان در خوزستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش آب در کشاورزی، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_WRA-27-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور غنیان

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رامین؛

مسعود برادران

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رامین؛

عرفان علی میرزایی

دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران؛

خدیجه سلیمانی هارونی

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی؛

سردار پاشا

کارشناس سازمان آب و برق استان خوزستان؛

چکیده

اهمیت آب به عنوان مایه حیات و رکن اساسی شکل­گیری و  بقاء تمدن­های کهن بشری در اقصی نقاط این کره خاکی، لزوم مدیریت کارامد آن را ضروری­تر می سازد. تجارب و شواهد جهانی نشان می دهد که دولت به تنهایی نمی تواند طلیعه دار مدیریت این مایه حیات باشد و تلاشها برای یافتن راه حل  و راهکار مناسب  برای مدیریت بهینه سیستم های آبیاری جملگی براین عقیده اند که مدیریت بهینه سیستم های آبیاری، تنها در گرو اتخاذ رویه ای کثرت گرا و مشارکتی خواهد بود. بنابراین در این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه آب­بران نسبت به  مدیریت مشارکتی منابع آب کشاورزی و مولفه­های موثر بر آن ،داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده و تحلیل نتایج حاصل از بکارگیری نرم افزار SPSS  در بخش کمی، و نیز یافته های تحقیق از  برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه آب بران در راستای اهداف مطالعه حاضر تلفیق و گزارش شده است. نتایج مطالعه نشان داد که از دیدگاه آب بران مشارکت آنان در ارزشیابی، بررسی و انجام مطالعات اجتماعی برای محیط پیرامون، و  وضوح شرح وظایف آنان مهمترین اولویت را در برنامه مدیریت آبیاری دارد. همچنین مولفه های موثر بر مدیریت آبیاری مولفه ها در سه گروه؛ فنی مدیریتی، قوانین و مقررات و نیز گروه زمینه­ای قابل تفکیک هستند.

کلیدواژه ها

مشارکت, تشکل آب بران, مدیریت مشارکتی آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.