تحلیل پالینولوژیکی رسوبات دریاچه‎ی نئور به‎منظور بازسازی فازهای رطوبتی دیرینه دریاچه‎ی نئوردر اواخر پلئیستوسن و اوایل هولوسن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جغرافیای طبیعی، دوره: 45، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPHGR-45-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم عزیزی

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران

طیبه اکبری ازیرانی

دانشجوی دکترای اقلیم‎شناسی، دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران

حسین هاشمی

دانشیار گروه زمین‎شناسی، دانشکده‎ی علوم، دانشگاه خوارزمی

مجتبی یمانی

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران

مهران مقصودی

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده‎ی جغرافیا، دانشگاه تهران

علی عباسی جغناب

کارشناس ارشد جغرافیا، گرایش ژئومورفولوژی، دانشگاه تهران

چکیده

تحلیل پالینولوژیکی رسوبات دریاچه‎ی نئور به‎منظور بازسازی فازهای رطوبتی دیرینه دریاچه‎ی نئوردر اواخر پلئیستوسن و اوایل هولوسن چکیده: به ‎منظور بررسی تغییرات پوشش گیاهی و فاز های رطوبتی در اواخر پلئیستوسن و اوایل هولوسن در شمال ‎غربی ایران ، یک مغزه ‎ی رسوبی به طول هشت متر از کف دریاچه ‎ی نئور در استان اردبیل برداشت و روی سه متر پایینی مغزه ، بررسی پالینولوژیک ( گرده ‎شناسی ) انجام شد . بر اساس نمود ار گرده ‎ی نئور ، دو دوره ی دیر یخبندان ( زون A۱ و A۲ ) و هولوسن پیشین ( زون های B۱ ، B۲ و B۳ ) در بازه ‎ی زمانی ۱۲۸۰۰ تا ۷۸۰۰ سال گذشته قابل شناسایی است . به ‎نظر می ‎رسد که در اواخر آخرین دوره ‎ی یخ بندان و با شروع دوره ‎ی سرد یانگردریاس ( زون A۲ ) ، درختان ، به ‎دلیل پایین بودن دما و رطوبت ، از پوشش گیاهی منطقه ‎ی نئور حذف شدند . شاخص های گرده ای ( نسبت فراوانی گرده های خانواده ‎ی گندمیان به درمنه ، نسبت فراوانی گرده های درختی به علفی ، و نسبت فراوانی گرده های خانواده درمنه به اسفناجیان ) نشان می دهد که به‎احتمال دو فاز مرطوب در حدود ۹۶۰۰ و ۸۲۰۰ سال پیش و هم چنین یک فاز خشکی در حدود ۹۴۰۰ سال پیش در هولوسن پیشین رخ داده است . کلید واژه ها : گرده ‎شناسی ( پالینولوژی ) ، تاریخچه پوشش گیاهی ، آب ‎ و هوای دیرینه ، دریاچه‎ ی نئور ، شمال غرب ایران .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.