نقش سیستم خود انگیزشی آنلاین در یادگیری زبان انگلیسی آنلاین: دوره های همگانی آموزش برخط آزاد (موک) (مقاله لاتین)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTPSOL-11-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا رحیمی

نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری زبان، ادبیات، فرهنک و کاربردهای آن، دانشگاه والنسیا، اسپانیا

چکیده

درصد پایین بودن مشارکت و تکمیل دوره های همگانی آموزش آزاد برخط (موک) (MOOC) نگرانی­های اصلی ذی­نفعان این دوره ها شده است. از آنجا که این دوره­های آنلاین همگانی  و انعطاف پذیر متکی به خود فرد بوده ، و عوامل روانشناختی هستند که موجب موفقیت در یادگیری و تکمیل دوره های موک می­شوند. در میان این عوامل روان­شناختی بخصوص انگیزه ، به­عنوان یکی از عوامل پیش­نیاز برای یادگیری زبان خود بصورت خودگردان شناخته شده است. کشف نقش خود انگیزشی آنلاین در موک های زبان (LMOOC) بسیار مهم است. بدین ترتیب، این مطالعه کمی نقش سیستم خود انگیزشی شرکت کنندگان در پیش­بینی دستاوردهای آنلاین زبان­آموزان ایران را بررسی می­کند. برای انجام این کار، ۳۵۳ زبان­آموز زبان خارجه ایرانی از تهران و کرج، در مطالعه حاضر در دوره شیوع بیماری کرونا شرکت کردند و انگلیسی را به­صورت آنلاین در بستر پلتفرم Canava آموختند و به پرسشنامه یادگیری زبان آنلاین (OLLM) که توسط ژنگ و همکاران تهیه شده بود، (۲۰۱۸) تست یادگیری پایان دوره را پاسخ دادند. . نتیجه رگرسیون خطی نشان داد که تنها انگیزه درونی و موانع بیرونی  ، می­تواند دستاوردهای آنلاین زبان­آموزان ایرانی را پیش­بینی کند. علاوه بر این، مردان در چنین دوره­های آنلاین، از زنان بهتر عمل می­کردند. محقق، توصیه می­کند که ذی­نفعان این پلت­فرم­ها، جوامع یادگیری خود را تشدید کرده و پاداش­های بیرونی­تری برای زبان­آموزان زبان ارائه دهند تا با موفقیت در پلتفرم، زبان انگلیسی را فراگیرند.

کلیدواژه ها

انگلیسی به عنوان زبان خارجه, انگیزه یادگیری زبان آنلاین(OLLM), موفقیت آنلاین, دوره های بر خط آزاد همگانی موک, آموزش اضطراری از راه دور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.