نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه با در نظر گرفتن قابلیت دسترسی مولفه ها در یک سیستم : مطالعه موردی در کوره های دوار سیمان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار استادی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشکده فنی دانشگاه تهران

کامران پازند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران

مسعود شریعت پناهی

استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

در این مقاله با در نظر گرفتن سه فعالیت سرویس، تعمیر و تعویض برنامه تعمیرات پیشگیرانه در یک سیستم مورد بررسی قرار گرفته است بطوریکه قابلیت دسترسی مولفه های سیستم مبنای کار می باشد . سرویس شامل عملیات روغن کاری، تمیزکاری، بازرسی و تنظیم بوده و تعمیر شامل ترمیم و تصحیح خطای دستگاه می باشد . تعویض نیز عبارت از جایگزینی قسمت آسیب دیده است . قابلیت دسترسی به عنوان احتمال عملکرد موفقیت آمیز یک سیستم یا دستگاه در هر مقطعی از زمان در مواقعی که تحت شرایط مشخص مورد استفاده قرار می گیرد، تعریف می شود . جهت ایجاد درک صحیحی از برنامه های پیشگیرانه و مراقبت های ضروری و بررسی وضعیت فنـی در سیستم، باید این برنامه ها بر پایه نتایج عدم جلوگیری از ایجاد شکست و خرابی بنا شـــــوند . همچنین این نوع برنامه ها در صورتی قابل قبول هستند که هزینه های ناشی از ایجاد خرابی به مراتب بیشتر از هزینه های مربوط به اجرای برنامه های پیشگیرانه باشد . همچنین باید روش های دقیق و صحیح جهت بازرسی های اساسی و بررسی های وضعیت فنی تجهیزات شناسایی و استفاده شوند . بهتر است این نوع برنامه ها در وضعیت روشن بودن تجهیزات صورت گیرند و تواتر اجرای این برنامه ها بر پایه زمان های خرابی و توزیع های ایجاد شکست صورت گیرد . در پایان نیز این بررسی ها در کوره های دوار سیمان پیاده سازی شده است که نتایج اجرای آن نشانگر کاهش هزینه بوده بطوریکه قابلیت دسترسی و اطمینان مولفه های سیستم تامین شده است .

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات ( نت ) پیشگیرانه - قابلیت دسترسی )-Availability) قابلیت اطمینان )-Reliability) کوره دوار سیمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.