سنتز و شناسایی ترکیبات آلی نانوذرات مغناطیسی به همراه حامل داروی آسپرین و بررسی رهش آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم زیستی و زیست فناوری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SBSB-9-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر حسن پور اقدم

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

حسین سفر دوست

استاد دانشگاه آزاد اسلامی

مینا قادری تکانتبه

کارشناسی ارشد شیمی دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

درگذشته اخیر، داروسازی هدفمند بسیار موردتوجه بوده است. یکی از تکنیک های تحویل هدفمند که در سال های اخیر شهرت یافته است، استفاده از نانوذرات مغناطیسی(MNP) است. در این سیستم ها، ترکیبات درمانی به نانوذرات مغناطیسی زیست سازگار متصل می شوند و میدان های مغناطیسی تولید شده در خارج از بدن را بر روی اهداف خاص در داخل بدن متمرکز می کند. نانو ذرات مغناطیسی به دلیل اهداف منحصربه فرد در پزشکی و دارورسانی بسیار اهمیت دارد. اهمیت تحویل داروهای هدفمند و درمان دارویی هدفمند، انتقال یک دارو به طور مستقیم به مرکز بیماری تحت شرایط مختلف است و به این ترتیب آن را عمدا درمان می کند و هیچ تاثیری بر بدن ندارد. خصوصیات نانوذرات مغناطیسی به فرآیندهای آماده سازی در شرایط مطلوب و تغییر سطح آن ها دارد. این پژوهش سنتز و شناسایی نانو ذرات مغناطیسی ها و استفاده آن ها در تحویل دارویی هدفمند آسپرین و بررسی رهش آن در درمان هدفمند را بررسی می کند. نانوذرات مغناطیسی NiFe۲O۴ و ZnFe۲O۴ به روش همرسوبی و هیدروترمال با حلال های مختلف و همچنین با عامل های پوشاننده مختلف سنتز شد. همچنین نانو ذرات گرافن کوانتوم دات دوپ شده با نیتروژن جهت تهیه نانو کامپوزیت سنتز شد. آنالیزهای مختلف مانند طیف سنجی پراش اشعه ایکس (XRD) و اسپکترومتری مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور مشخصه یابی نانو ذرات تهیه شده مورد بررسی قرار گرفت. آسپرین بر روی نانوکامپوزیت تهیه شده بارگزاری شده و میزان رهایش دارو در زمان های مختلف با دستگاه اسپکتروفوتومتر مورد بررسی قرارگرفت.

کلیدواژه ها

داروسازی هدفمند، نانوذرات مغناطیسی، نانو کامپوزیت، آسپرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.