ارائه مدلی برایپیش بینی قیمت سهام شرکت ایران خودرو به کمک شبکههای عصبی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عباس پور

کارشناس ارشد مهندسی سیستم های اقتصادی

محمدرضا امین ناصری

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بی تردید امروزه بیشترین مقدار سرمایه از طریق بازارهای بورس در تمام جهان مبادله می شود . در حال حاضر عرضه و تقاضای سالانه 50 میلیون خودرو در جهان صنعت خودروسازی را به یکی از صنایع بزرگ تبدیل کرده است . شرکت ایران خودرو با در اختیار داشتن حدود %65 از سهم بازار خودرو کشور چه از نظر تولید و چه از نظر فروش، یکی از شرکت های مهم در بازار خودرو ایران و در نتیجه در بازار بورس می باشد و لذا تمایل روزافزونی مبنی بر پیش بینی قیمت سهام آن مشاهده می شود . از طرف دیگر، امروزه علاقه فزاینده ای در استفاده از شبکه های عصبی برای پیش بینی قیمت سهام در بازار بورس بوجود آمده است . قدرت بالای تشخیص انواع الگوهای موجود در داده های بازار و تقریب توابع پیچیده از مشخصات ممتاز شبکه عصبی در کشف فرایند مولد قیمت بازار می باشد . در این مقاله به پیشبینی قیمت سهام ایران خودرو (Iran Khodro Stock Exchange Price) IKSEP به کمک شبکههای عصبی پرسپترون خواهیم پرداخت . از این رو، پس از بررسی ادبیات موضوع، بوسیله آزمون گردش، امکان پیش بینی قیمت سهام شرکت ایران خودرو بررسی گردیده است . به علت نوسانات شدید موجود در داده های قیمت سهام شرکت ایران خودرو، روش خاصی برای انتخاب مجموعه تست و آموزش بکار گرفته شده و در نتیجه، قدرت برازش مدل شبکه به مراتب بهبود یافته است . همچنین تأثیر انواع توابع تبدیل برای لایه مخفی و خروجی و انواع ساختار شبکه از لحاظ تعداد گره های ورودی و مخفی بر عملکرد شبکه مورد بررسی قرار گرفته و آنها که در بهبود مدل شبکه موثر بوده اند، در مدل نهایی لحاظ گردیده اند و در نهایت بهترین مدل شبکه برای پیش بینی دورههای مختلف زمانی ارائه گردیده است .

کلیدواژه ها

پیش بینی، شبکه عصبی، بازار بورس، پیش بینی قیمت سهام، شرکت ایران خودرو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.