اولویت بندی و تعیین ترکیب بهینه تولید محصولات مجتمع پتروشیمی اراک

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی کرامتی

استادیار و رئیس دانشکده علوم اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

انوشیروان فراهانی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، شرکت سهامی پتروشیمی اراک

چکیده

مجتمع پتروشیمی اراک یکی از طرحهای زیربنایی و مهم می باشد که در راستای سیاستهای کلی توسعه صنایع پتروشیمی و با هدف تأمین داخلی کشور و صادرات ایجاد و به بهره برداری رسیده است که تولید کننده سالانه حدود 600000 تن انواع محصولات شیمایی، پلاستیک و لاستیک می باشد . هدف از این تحقیق الف : بدست آوردن عوامل مؤثر بر اولویت بندی ب : تعیین میزان اثر گذاری عوامل بدست آمده ج : تعیین وزن محصولات تولیدی در کسب منافع شرکت د : ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی برای تعیین ترکیب تولید محصولات شرکت پتروشیمی اراک که بیشترین منافع را برای شرکت پتروشیمی اراک به ارمغان بیاورد می باشد . در این تحقیق برای اولویت بندی محصولات و تعیین ترکیب تولید این شرکت علاوه بر سودآوری عوامل دیگری نیز مؤثر واقع شده، این عوامل در دو گروه عوامل کمی و عوامل ذهنی مشخص گردیده است . اطلاعات عوامل گروه اول که شامل : سودآوری، ظرفیت تولید، ایمنی تولید، زمان تولید، میزان سرمایه گذاری، و اثرات تولید روی محیط زیست است به صورت کمی و اطلاعات عوامل گروه دوم که شامل : سهولت حمل و نقل ، سهولت تولید، مزیت صادراتی، مزیت انحصاری و بازار فروش است به صورت ذهنی ارائه شده و از طریق روش AHP اوزان عوامل موثر بر اولویت بندی و میزان تأثیر ( وزن ) هر محصول درکسب منافع شرکت به دست آمده است . سپس با قرار دادن اوزان محصولات به جای ضرایب تابع هدف یک برنامه خطی متأثر از محدودیت های تولید ارائه و ترکیب تولید با توجه به عوامل 12 گانه معرفی شده بدست آمده است . محدودیتهای تولید شامل : اتیلن، پروپیلن، C4 ، آب، برق، بخار، هوای فشرده، نیتروژن و ظرفیت تولید می باشد .

کلیدواژه ها

اولویت بندی ،محصولات پتروشیمی ، AHP ،مدل برنامه ریزی خطی،ترکیب تولید،عوامل کمی وغیر کمی ( ذهنی )

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.