نقش و جایگاه زمان شناسی در مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF08_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی وکیلی پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، جمعیت هلال احمر خراسان رضوی

مجید دیانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، استانداری خراسان رضوی

حسین ملاحسن زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی، جمعیت هلال احمر خراسان رضوی

چکیده

بحران، مقوله ای است که همه سازمان ها و جوامع کم و بیش و با توجه به ماهیت و فعالیت شان به گونه ای با آن روبرو هستند؛کشور پهناور ایران به علت وسعت، موقعیت جغرافیائی و تنوع اقلیمی جزء کشورهای بلاخیز دنیاست بطوریکه از ۴۰ نوع بلایایطبیعی شناخته شده، ۳۱ نوع آن در ایران اتفاق می افتد. هدف اصلی مدیریت بحران، دست یابی به راه حلی معقعول برای برطرفکردن شرایط غیرعادی به گونه ی است که منافع و ارزشهای اساسی, حفظ و تامین شوند.زمان با ارزش ترین منبعی است که در اختیار انسان ها قرار دارد. زیرا تمامی منابع دیگر به شرط وجود زمان ارزش می یابد. (خاکی,مدیریت زمان, ۱۳۸۲)بسیاری از متفکران علم مدیریت و علوم ارتباطات نخستین نشانه های اهمیت زمان را طی سالهای ۱۹۶۵ به بعد ارائه داده اند. امروزهجامعه بشری با درک این مهم همواره در تلاش است تا با اعمال مدیریت صحیح زمان, بر عواملی همچون دامهای زمان, فاتق آیداستفاده از وقت و مدیریت بر وقت از جمله مهارت های مدیران است که امروزه توجه مناسبی نسبت به آن شده است. مدیریت زماننه تنها برای مدیران سازمان ها بلکه برای همه کسانی که بر پربارسازی زندگی خود بها می دهند مهم و ضروری است.متخصصان علم مدیریت بر این باورند که مدیریت زمان کلید موفقیت در برابر کوه مشکلاتی است که هر مدیر با آن روبروست ومهمترین مزیت آن این است که تنش را کاهش می دهد و با مکانیزم خود به مقدار بسیار زیادی وقت برای فکر کردن و استراحتکردن در اختیار مدیر می گذارد. بنابر این هدف مدیریت زمان» سخت کارکردن نیست. بلکه درست کار کردن و ایجاد تعادل در جنبههای مختلف فردی و سازمانی است از هر گونه استرس ناشی از انجام شغل سازمانی جلوگیری می کند. (جواهری زاده, ۱۳۸۸) زمان شناسی و مدیریت زمان در مراحل مدیریت بحران (قبل، حین و بعد) که از برنامه ریز ی، سازماندهی و ت مامی اقدامات برای جلوگیری از بحران در مرحله قبل بحران و در مرحله حین بحران که مربوط به گام هایی برای پاسخ و مقابله با بحران است و حتی مرحله پس از بحران نیز که از زمان رفع بحران و حل مسئله شروع شود، ت اثیر بسزایی در کاهنش، مقابله و رفع بحران و جلوگیری از بحران های انسانی مجدد بعد از بحران دارد. در این مقاله علاوه بر بیان ادبیات و مفاهیم بحران، زمان، مدیریت زمان، اهمیت و ضرورت زمان شناسی، به بررسی جایگاه و نقش زمان شناسی در مدیریت بحران با رویکرد پاسخگویی و مقابله با بحران پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

بحران، مدیریت بحران، زمان، مدیریت زمان، زمان شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.